1 av 3
Johan Pettersson i Johannas sjal. Sådär bekväm tycker Johan....Foto: Johanna Scfarfen Zachhau
2 av 3
Vocal six capellar och viftar med nävarna. Foto: Ron Rutten
3 av 3
En av utfodringsanordningarna för främst rådjuren och hararna. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
Torsdag 27 januari

A cappella

Johanna slänger sig på divanen och biktar sig!
6:29 min

Äntligen fick jag som jag ville! Panflöjten is here! Jag har länge efterfrågat en panflöjt att ha i bakgrunden när vi pratar om diverse saker, och denna morgon var det premiär. Plingplong vilken härlig spakänsla som infann sig direkt. Kallt som bara den idag, så bylsa på dig allt vad du kan. Jag försökte övertyga Johan om att låna min scarfs. Han ville inte. Det kommer straffa sig tror jag när han är i skogen denna morgon, för i skogen kan ingen höra dig skrika. Godmorgon!

Vi börjar med panflöjts-inslaget. Torsdagar är det ju bäst och sämt med veckan som ska summeras, men vi hade ändrat om lite. Gick lite mer på djupet så att säga. Först ut, till tonerna av panflöjt, var jag.

Och i ekot ...

handlar det om den tuffa vintern för skogens djur. Precis samma sak som Johan Pettersson ska göra denna morgon. Eller oj, vad hände här?

Hård vinter för våra vilda djur

Varför försökte jag få Johan Pettersson att låna min sjal? Jo, av ren omtanke, för i dag skulle han ut i mörkaste skogen. En hård vinter med mycket snö innebär också en hård vinter för våra vilda djur. Och när det inte finns så mycket mat så krävs det nästan att man stödutfodrar för att inte stora delar av dom olika stammarna ska stryka med. Johan åkte och träffade Conny Svensson och tog reda på mer. Och frös han? Inte om halsen, men om händerna. Vad var det jag sa, raljerade jag från studion.

Malin Nilsson efterlyser och kommer med en nyhet!

Malin Nilsson brukar ju hälsa på oss på torsdagar. Så var fallet idag också, men mycket tidigare än vanligt och i helt andra ärende!

Vocal six

Per Kockum och Staffan Paulson är delar av Vocal Six. Vocal Six är en sånggrupp bestående av sex stycken män som sjunger företrädesvis a capella. På lördag besöker dom Kristianstad för en av sina många workshops. Denna morgon pratade dom körsång med oss och hur viktigt det är att 1) sätta tonerna och 2) ge publiken en visuell show.

Vocal fyra

Ja, det är morgonen. Vocal fyra är en fyrtett (heter det så?)  bestående av fyra stycken morgonpigga: Producent Petronella, Anders Liljeqvist, Johan Pettersson och så jag. Och imorgon är det dags för ännu en föreställning. Vi badabambadabam ouhhhooo hörs då!

Johanna Zachhau/P4 Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".