Fredag 28 januari

Handboll, danska, avloppstest ... FREDAG!

6:41 min

Kan man prata för mycket handboll? Absolut. Och det gör vi! Massor! Det är bara handbolls VM ibland, och i Skåne ytterst sällan. Därför går vi all in såhär i sluttampen av detta sportspektakel! Och i dag är det dessutom fredag, en ytterst trevlig dag! Häng på kära du så åker vi!

När klockan slår 06.11 försöker Anders Liljeqvist berätta lite väder. Det går sådär. Nyhets-Rickard och jag hade massa att berätta. Och varför satt jag och min syster fast i en bil?

Sökes: Danskar

Johan gick ut med en efterlysning i ottan! Han var på jakt efter danskar! 

9–12 åringar som vill vinna biobiljetter

Erika Uddvadi Samuelson från Skillinge och utmanaren Josefin Wikström från Åstorp tävlade i dagens Utmaningen, tävlingen för dig mellan 9–12 år! Vem som vann? Ja, det hör du här:

Att försöka prata danska eller inte, det är frågan

Det har ju varit mycket danskkoncentrerat denna veckan. Och vi har försökt prata lite danska, allt för att våra nordiska grannar lite bättre skulle förstå oss. Men det fick vi på fan för.

Skulle vi ge upp våra prata-danska-försök? Randi ringde in och sa FORTSÄTT, ni försöker ju iallafall. Och vi tar Randis glada tillrop med oss och försöker med mer danska. Liemåde (desamma allså)!

Johan spolar

Johan skickade en hälsning till Danmark och kollade så avloppen fungerade i Arenan, Kristianstad. Och så letade han efter Mia. Vi fattade aldrig vilken Mia. Men han testade iallafall spolningen och avloppen.

Sofia bakar

Sofia Karlsson hälsade på oss förra veckan och bakade kanelsnäckor. Dettaa som en uppvärmning för EM i Schweiz för unga bagare där hon bland annat skulle baka en elefant. Hur gick det?

Handbollen: från nörderi till skvaller

Johan Flinck från Bjärnum är handbollsreporter på Sportbladet och skriver om ryktena, åsikterna, rankningarna, analyserna och bakom kulisserna-snacket i den internationella handbollen, elitserien och landslaget - från nörderi till skvaller. Vi fick ett snack med honom i handbollsVM´s slutspel!

Johan fick napp!

Äntligen fick Johan prata med en danska! Annica i Öllsjö är danska! Vilken tur!

Men villken dag! Finns det något jag glömt? Just det, ett stycket veckoquiz finns här på world wide web. Klicka här , så är du med och tävlar. På måndagmorgon korar vi en vinnare som vinner ett fint pris!

OCH EN SAK TILL! PÅ MÅNDAGMORGON FINNS VI PÅ RESECENTRUM I KRISTIANSTAD. KOM OCH SÄG HEJ. SES OCH HÖRS MÅNDAGMORGON!

Tack för denna veckan. En trevlig helg från oss alla till DIG. Måndagmorgon, 06.00, drar vi igång igen! Sköt om sig!

Johanna Zachhau/P4 Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista