1 av 3
Idag fick Johan lära sig hur man själv kan besikta sina våtutrymmen. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
2 av 3
Husets vovve Jack blev polare med Johan. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
3 av 3
Mårten Kjellén var experten på våtutrymmen Johan träffade denna morgon. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
Onsdag 2 februari

Johan på alla fyra i badrummet

Onsdagsfakta: den veckodag som kommer efter tisdag och före torsdag och kallas ibland ”lillördag” (Anders Liljeqvists favorituttryck). Ordet kommer ifrån ”piglördagen”, vilken inföll på onsdagar, det var då pigan enligt traditionen hade ledigt eftersom hon inte fick vara ledig på den riktiga lördagen. Enligt äldre uppfattning veckans fjärde dag, men sedan internationell standard infördes 1973 räknas onsdagen som veckans tredje dag.

Man kan också säga att onsdagen just i dag är den dag då Agneta G Henriksson utnämdes till Vinslövs svar på Marie Serneholt, Johan kröp på alla fyra i ett badrum, vi fick höra om hundbajs på Hästveda skola och pratade design med Vik-bördiga MaxJenny. Så, välkommen till onsdagen!

Världsherravälde!

Agneta G Henriksson är en stor nyhet på spåren. Anonyma mailadresser i Schweiz vill ta över världen! Lyssna på hennes spaning här  

Konspirationsteorierna haglar, och jag håller med, vi är något stort på spåren!

Hundviskaren + djurnytt = onsdagssant

En sak som man glömmer nämna som en viktig punkt för onsdagar är ju att jag äntligen får gå igenom alla djurnyheter jag hittat sen förra onsdagen. Jag har en speciell mapp, djurmappen. Där har jag allt djurigt. Djurnytt, alltid i din onsdagsradio!  

Badrumsmorgon

Enligt ny information från Anticimex så riskerar ett av fyra badrum i Sverige fuktskador. Mellan 2008 och 2010 har 110 000 villabadrum besiktigats och det visade sig att 26 procent av dom riskerade problem med fukt. Johan åkte iväg för att träffa en expert, för så här kan vi inte ha det! Mårten Kjellén och Johan befann sig i ett badrum hela morgonen, och där fick vi veta vad man kan göra i sitt eget badrum för att kontrollera hur badrummet egentligen mår.

Designat

MaxJenny är uppväxt i Simrishamn, Vik för att var exakt. MaxJenny har massor av designuppdrag i sitt CV. Bland annat är det MaxJenny som står bakom Madonnas silver/metallicbikini, modemässorna runt om i världen avlöser varandra, och när Liljevalchs i Stockholm öppnade förra veckan är två av MaxJennys kreationer på plats. Och så har hon hittat ett nytt miljövänligt material, jersey tillverkad av krabbskal. Fräsigt! När kommer mysbyxan i krabbskal undrar vi?

Snart hörs vi igen!

Imorgon 06.00 för att var exakt. Just exakt då drar torsdagens Morgonen med Anders Liljeqvist igång. Det ser vi fram emot! Hörs då!

Johanna Zachhau/P4 Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".