Johanna Zachhau och Anders Liljeqvist in da studio. En måndagmorgon. Foto: Chefen/Producenten/Gud
Måndag 7 februari

Sanna Nielsen längtar till sin Melodifestival

Statministern på besök i Ängelholm. Fick han hjälp att skriva sitt CV?
6:53 min

En härlig helg säger jag adjö till. En massa kalas med bästaste släkt och vänner, och sen en söndag på soffan med systrarna. Vi åt kladdkaka och kommenterade tjockisprogram på TV. Precis som förr i tiden. Då och då tittade mamma in i vardagsrummet och sa att kökspersonalen undrade vad herrskapet önskade att äta. MEEEEER KLADDKAKA, skrek vi då.

Nu tar vi tag i en helt ny, fräsch vecka! Johan Pettersson är fortfarande sjuk, stackarslilleploppilopp. Vi skickar såklart krya på sig, och hoppas han snart är tillbaka! Idag blir det Sanna Nielsen, klimatsmart mjölk, tillbakablick och mycket, mycket mer!

Tillbakablick

En bra start på veckan är vår lilla tillbakablick. Vad hände den här veckan för ett år sen? Bland annat fick resurscenter i Ängelholm besök av stadsminister Fredrik Reinfeldt. Patrik Fessé är chef där och han minns tillbaka:

Scoutinvasion

I sommar blir Kristianstad invaderat av folk med scarfs och blå skjorta. Dessutom är dom alltid redo. Och scouterna kommer bli väldigt många, fler än vad alla räknade med. Hela 38 000 scouter längtar till sommarens jamboree.

Myslampa till korna

Om man släcker helt i kostallet på natten så blir korna lite rädda. Så en liten soft belysning vill dom ha. Bland annat detta lärde vi oss idag när vi pratade klimatsmart mjölk med Per-Åke Nilsson som har hand om lantbruket på Wanås.

Sanna Nielsen intervjuar sig själv

Det finns vissa gäster som är lite mer favoriter som man skulle vilja behålla eller ta med hem. Som en hundvalp ungefär. Sanna Nielsen är en sån hundvalp som jag vill ta med hem. Sanna laddar för Melodifestivalen och deltävling nummer 2. Vi lät henne ställa frågor till sig själv och gissa på sina egna intro.

Jag är så otroligt hungrig i dag. Godissugen och sugen på glass. Håll emot och vik hädan godissug! Hoppas jag står emot resten av dagen. Imorgon är det tisdag, en ny dag och en ny morgon är med dig från 06.00.

Johanna Zachhau/P4 Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".