Tisdag 15 februari

Rökt gök, Carola, Johan Glans, kylig vind och strömavbrott i Hässleholm = TISDAG

9:58 min

God tisdag to you and you and you! Jag sjöng fångad av en stormvind hela vägen till jobb och hissade ner bilfönstret för att få den där vindiga effekten i håret. Idag gästades vi av Carola, ringde Johan Glans, lyssnade på tisdagslåten, fick ordning på det här med hur kallt det är i vinden, pratade strömavbrott i Hässleholm ... men hallå vilken fullsmockad tisdag! Jag har aldrig slutat trooooo, att efter varje natt väntar gryningeeeeeeeeeen!

Morgon och kvällsmänniskan Carola
Carola är både kvällsmänniska och morgonmänniska. Ohh vilken lyckos! Det och mycket annat fick vi veta när hon gästade oss idag. Dessutom avslöjade Carola att hon kan tänka sig att bli sommarskåning, nyss var på middag i sitt eget hus och om sin kärlek till Elvis och Barbara Streisand.

Varje tisdag ger Johan Pettersson oss en ny låt att ha med sig hela veckan. En tisdagslåt, som ska lyfta denna veckans tristaste dag, och vi har fått både pingisllåten, sibburatorlåten och andra bra tisdagslåtar. Johan Pettersson tar gärna emot tips på en bra låt som kan lyfta tisdagarna, mejla morgonen@sr.se. I dag var det Thore Skogman som rimmade loss!

Koko!

Hur kallt är det?
Termometern säger en sak, men minsann om det inte är väldigt mycket kyligare när vinden slår till. När vi pratade med SMHI försökte jag få fram en temperatur för vinden, men jag fick höfta lite och sa minus 200. Det var lite väl mycket höft, men sen skickade Markus ett fantastiskt dokument med vindens temperaturer. Vad glad jag är för det!

Hässleholm strömlöst
Plötsligt började telefonerna ringa. Det var Hässleholmare som undrade var deras ström och fjärrvärme tagit vägen? Vi fick ringa Eon och efterlysa strömmen!

Johan Glantz
Den stavningen får Johan Glans ibland. Tjusigt! Ikväll besöker han Hässleholm med sitt dansband The Najz Gajz. Nej, bara skoja, det är ju inget dansband. Men det fanns ett annat dansband som heter så. Allt hänger ihop. Märkligt! Men Johan var laddad för kvällens Hässleholmsbesök, med eller utan Z.

Johan utan Z

Johan Pettersson har inga Z i sitt namn. Petterzzon hade varit tufft! I vilket fall som helst så besökte han Ängelholm idag. I eftermiddag håller räddningstjänsten i Ängelholm en mässa om hjärtsäkerhet. Målet är att ängelholmarna utifrån sina egna behov och intressen ska kunna sätta folkhälsan i fokus. Han träffade Eva Kullenberg, ordf Ängelholms nya folkhälsoberedning, Sara Anderhov, folkhälsostrateg och Camilla Jönsson, säkerhetschef räddningstjänsten Ängelholm.

Puh! Vilken härlig morgon! Nu ska jag gå och sänka några knäckebröd med gurka på. Vilken fest! Och imorgon blir det mer fest! 06.00 drar kaljset igång. Tidelipom och tidelipoh!

Johanna Zachhau/P4 Kristianstad