16 februari 2011

Ukulelemorgon

6:45 min

Plingplongplingeliplong. Idag består morgonen av ukulelespel, Agneta G Henriksson, anhörigvecka, nöjeskoll, nyheter, väder, musik av alla de slag, trafik, djurnytt, Anders, Johan, jag och viktigast av allt i morgonsmoothien: DU

Johan Pettersson ramlade in i studion tidigt. Och med sig hade han den rosa ukulenen. Vi försökte bjuda på en unplugged version av Morgonlåten. För säkerhets skull får du den riktiga varianten i slutet.

Vad händer i djurens värld?

Onsdagar betyder djurnytt! Jag är så uppspelt varje onsdagsmorgon, när jag äntligen får berätta allt spännande som jag hittat under veckan och som hänt i djurens värld. Idag fick vi veta mer om nyfödda djurbäbisar och Emma Wingren hade hittat en ullig, gullig katt. Den ville jag veta mer om!

Hellre tio fåglar i skogen än en som flugit in i rutan

Agneta G Henriksson tycker inte att dom vanliga ordspråken passar in 2011. Man fattar ju inte vad som menas. För att göra ordspråken lite hetare så pimpade Agneta ordspråken till oss. Du hör hennes nytolkningar här!

Vad sa du?

Ja, vad sa egentligen en segelbåtsförare till polisen som kom farande i en eka? Och hur bordade polisen båten från ekan? Många frågetecken efter morgonens tidningskoll!

Viktig vecka

Marie Berg, Helene Eriksson och Marie Nilsson är alla engagerade i vändpunkten. Vecka 7 är det en nationell uppmärksamhetsvecka för anhöriga, främst barn och ungdomar som lever i familjer där någon missbrukar alkohol, tabletter eller andra droger. Vändpunkten är en gruppverksamhet som drivs gemensamt av Kristianstads kommun och Svenska kyrkan. Vi lärde oss mer om vändpunktens arbete den här morgonen, och hur man som anhörig kan få hjälp och stöd.

Ukulele-världsrekord förbereds i Båstad

I slutet av sommaren kommer det att göras ett världsrekordförsök i ukulelespelning i Helsingborg. Får man ihop fler än 851 spelare på en gång så slår man rekordet! Några som ska vara med är gänget i aktivitetshuset Astrakanen i Båstad, där man ligger i hårdträning inför sommarens drabbning. Johan Pettersson och hans rosa ukulele åkte dit för att träffa gänget.

Vi förbereder för morgondagen. Världsrekord i radio kanske? Nej, det kan vi inte. Men fyra timmar varje morgon är vad vi kan erbjuda, och det är väl inte fy skam? Vi hörs imorgon din rackare!

Johanna Zachhau/P4 Kristianstad