1 av 4
Ola Ohlson råkade ha en pacemaker i fickan idag. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
2 av 4
Här är dom. Ola Ohlson, nysexpert för dagen. Bredvid står givetvis Petronella och Anders. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
3 av 4
Micke Svensson, Roland Klasson och Fredrik Ekdala sätter upp komedin "Art" i Vinslöv. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
4 av 4
Johan var så exhalterad över att få träffa Sanna Nielsen så han glömde att fota henne. Bakdelen på Sannas plan hann han med dock... Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
Torsdag 3 mars

Blott en nysning

Johan Pettersson: ”Jag är enkelspårig och tänker alltid på sport”
6:41 min

Det var väldigt va många vet mycket om nysningar! Men är verkligen allt sant? Anders menar att kroppen är precis som när man är död när man nyser och Johanna klämmer ihop två fingrar för att inte nysa. Vi får svaren den här morgonen!

Oj oj oj, nu fick jag verkligen en utmaning. Anders tyckte att vi skulle köra tävlingen Vem är äldst och jag blev duktigt nervös då Johanna är hemma sjuk och jag får axla hennes roll i tävlingen.

Överläkare Ola Olhson kommer hit och ger oss svaren. Jag själv är väldigt nyfiken på om man verkligen blir av med hjärnceller när man nyser.

Men först går vi som vi har gjort några torsdagar nu. Vi lutar oss tillbaka, Johan på en divan, lite panflöjt och Johan berättar bäst och värst.

Johan åker till Vinslöv och hjälper till att hänga byxor till pjäsen Art. Men innan dess pratade vi med Osby kommuns gatuchef Mats Jansson som nu är klar med den första delen i saneringen av Osbysjön. Det var avloppsvatten som tidigare i vinter läckt ut av misstag i sjön och kommunen beslutade att sanera, men eftersom att det var is på sjön så har man nu plockat bort 150 ton förorenad is.

Från Vinslöv till Kristianstad airport för att vinka av Sanna Nielsen som igår var på signeringsturné i Bromölla.

Johan sa hejdå till Sanna och skulle vinka av henne när planet lyfte, men det blev lite förvirring om vilket plan hon verkligen satt i.

Vi håller tummarna på att Johanna är frisk i morgon! Ha en go dag.

/Petronella

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".