1 av 4
Johanna och Anders, pigga, vakna och alerta! Foto: Positiva Producenten
2 av 4
Testbordet fullt med champinjoner, griskött och äpplen. Läs mer så förstår du nog vad det egentligen är för något. Foto: Moa Lundgren/Sveriges Radio
3 av 4
Gustav Allander och Håkan Hansson gör inte bara vin. Här försöker Håkan uttrycka vad bogen smakar. Foto: Moa Lundgren/Sveriges Radio
4 av 4
Ruzica Stanojevic (V) pratade om varför hon och en partikamrat var klädda som män på tisdagens kommunfullmäktige i Kristianstad. Foto: Moa Lundgren/Sveriges Radio
Onsdag 9 mars

Ankor och djurnytt, Johans mat-test och förklädda kvinnor

Djurnytt 9 mars "Om du hittar en djurunge, ta inte hand om den själv!"
8:43 min

Hej och godmorgon! Hoppas allt är bra med dig, här är det fint. Solen lyser genom studiofönstret, Johan har handlat kött, Anders nyser, producentPetronella övervakar oss och jag har nya glasögon. Och vi är redo för en ny morgon tillsammans med dig. Let´s go!

Igår lagade jag världens godaste semlor. Väldigt stolt över mig själv faktiskt. Sen är jag inte lika stolt över hur många jag åt, men så kan det gå. Jag får späcka mig idag istället. Själva bullen var med choklad och sirap och sånt, sen fyllde man den med grädde och en chokladsås. Jag åt en miljon ungefär. Mmmm...gott.

Nu lämnar vi frosserier och går vidare med onsdagen. Onsdagar betyder djurnytt och vad har egentligen hänt i djurvärlden? Jag berättade bland annat om mitt möte med naturen tidigt imorse, då en tamkanin välkommnade mig till jobbet.

Uppdelningen i ankdammen

Det har blivit varannan onsdag, och det innebär att vi slår vår spanare Camilla Jönsson en signal. Och minsann, Camilla hade också lite djurnytt! Klicka på länken och gå in och kommentera, det gillar Camilla!

Utklädda till mexikaner?

Igår anläde två kvinnliga vänsterpartister till kommunfullmäktige i Kristianstad iklädda mustach och gubbkostym. Varför? Johan Pettersson träffade en av dom utklädda!

Jobbetur ti Norge, accurat!

Tidigt imorse lämnade en buss Kristianstad och Skåne med ungdomar som kan tänka sig att jobba i Norge. Vi ringde en av dom som kan tänka sig att bli norska.

Johan, vår egen REA-patrull i gryningen

Har du sett barnprogrammet REA? Där ungar i orange overaller testar allt möjligt och låter folk testa allt möjligt. Johan Pettersson åkte till Krinova i Kristianstad för att få svar på frågorna: Var hör svenskt vin hemma i världen egentligen? Hur står vi oss? Vilken potential har vi? Johan testade både sig och deltagarna på det här med svenskt kontra utländskt.

Sådär ja, då har onsdagsens morgon lagt ribban för resten av dagen. Torsdag firar vi imorgon. Jag älskar torsdagar!

Johanna Zachhau/P4 Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".