1 av 2
Titta, här ligger Sven och lyssnar på Morgonen med Anders Liljeqvist. Foto: matte Cecilia
2 av 2
Birgitta Helander har 30 år och 11 månader av radiominne i bagaget. Foto: Petronella Thorén/P4 Kristianstad
Torsdag 10 mars

Oljad morgon

Bäst och sämst " jag försöker blinka"
6:33 min

Varför präglas idag av en stor bild på en hund? Jo, för att den hunden heter Sven och det är ju ett roligt djurnamn. Exakt det jag berättade i djurkollen igår, att det blir vanligare och vanligare att vi döper våra djur efter människonamn. Har du kanske en iller som heter Johanna? Eller en sköldpadda som heter Anders? Kanske en liten tarantella som heter Johan? Skicka då en bild till morgonen@sr.se Nu lämnar vi djurens värld och grabbar tag i torsdagen!

Panflöjterna var framma, Dana Dragomir kom fram ur sin skrubb och det var dags för mig att till tonerna av plingeliplong lätta mitt hjärta och lägga det sämsta av veckan bakom mig och lyfta fram det bästa.

Salt och Peppar/Vitt och svart/Grå helt enkelt

Vad var det då för bild vi fått på Sven? Vad är han för en hund? Vilka färger säger man om den hunden? Vi ställde frågor och fick givetvis svar.

Jocke ringde oss och hade en fundering. Om riesenschauzer är för långt att säga, blir inte peppar och salt också lite för långt då?

Vill bara poängtera

att det var jag som kammade hem poäng i Vem-är-äldst idag. Idag var det en skådis mot en terrorledare. Inte som var med och tävlade, men som jag och nyhetsAgnes skulle gissa vem-är-äldst!

Raps i hälsobranschen

På Gunnarshög utanför Hammenhög har man länge jobbat med att förädla rapsen i olika former. Nu är man på väg in i en ny bransch, nämligen hälsobranschen. Man har utvecklat en spraj som ska hjälpa mot muntorrhet. Johan Pettersson, vår egen ål i gryningen, ville prova!

30 år och 11 månader

Det är tiden som Birgitta Helander levererat radionyheter här på Radio Kristianstad. Men igår tackade hon för sig, stämplade ut och ser fram emot en stuga och en liten katt! 30 år och 11 månader innebär massa upplevelser och minne, vi ville höra om några av dom. Bland annat hälsade hon på Olof Palme i våra korridorer en dag. Och stoppade en brand.

Upp till bevis! Johans andedräkt.

Hur gott luktar man egentligen efter ett spray med rapsolja i munnen? Johan fick själv avgöra, och kom ihåg, ärlighet varar längst.

Sponsorpengar

Om du är med i hyresgästföreningen kunde du läsa i tidningen Hem och hyra att det kommunala bostadsbolaget i Kristianstad (ABK) satsade 440 653 kronor varav 375 532 kronor går till idrottsföreningar 2010. Krister Hjelm är Informationschef på ABK och berättade för oss varför ABK tycker det är viktigt att ge sponsorpengar.

Sminkad Anders och Johan i träningstights

Vilken vändning morgonen tog när Helene spatserade in i studion. Johan kom flåsande i träningskläder och Anders fick en sminkdejt.

Nu laddar vi för fredag, vi hörs i ottan, 06.00!

Johanna Zachhau/P4 Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".