På Wanås är det ett seminarium idag om ekologisk hållbarhet inom kultursfären. Två av talarna är Sara Grahn, professor i hållbar gestaltning vid KTH och Joanna Yarrow, brittisk miljöexpert. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
onsdag 13 april

Häxblandningar och kultur

30 årskalas för travhäst och kärleksfull pingvin
7:11 min

"Till Johanna: två tsk honung, två tsk ingefära, två tsk kanel,två tsk vitpeppar. Blanda allt i honungen. Häll över en och en halv liter vatten. Låt allt sjunka till botten och sila till slut allt med tesilen." Det var ett av tipsen som kom in idag eftersom jag återigen låter som Torsten Flinck efter en hård utenatt. Fler tips ramlade in, bland annat pressad vitlök med whiskey. Hmm...tror jag provar norrländsk häxblandning först...hjälper inte det får det bli vitlöksblandningen. Men det är absolut plan B. Eller kanske D.

Onsdagar får jag lov att fullständigt gotta ner mig i alla mina djurnyheter. Idag berättade jag om en kärleksfull pingvin som var väldans förtjust i en svart och vit gummistövel, och så pratade vi om travhästen som ska ha 30-årskalas imorgon.

Vinslövs egen häxblandning

Agneta G Henriksson hade en tes! Den handlar om manligt och kvinnligt och olikheter som Agneta noterat. Håller du med eller emot? Kommentera på Agneta G Henrikssons sida.

Morgonenes häxblandning består av dig, Anders, jag, Johan och alla äventyr. Johan traskade runt på en arkeologisk utgrävning och vi lärde oss ordet pallisader (tror jag att det hette..). Vi pratade med konkursförvaltaren för företaget i Tyringe som nu fått ny ägare och Johan hade finkostymen på idag när det var dags för besök på Wanås. Allt finns i vårt 30-dagars arkiv! Där hör du också våra funderingar kring dagens ord: duschrobot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".