1 av 5
Löfte från Lisa Nordén? Klicka på bilden för större version.
2 av 5
Göran Tesfai Skoglund gästade oss idag. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
3 av 5
Rara Superstar. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
4 av 5
Rara Superstar. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
5 av 5
Rara Superstar. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
ONSDAG 20 APRIL

Lisa kommer! Kommer Lisa? Va?

Lisa Nordéns mejl: ” Troligt att jag kommer att springa med er”
4:17 min

Lisa Nordén kan ha fått ledigt under stafetten som P4 Kristianstad ska springa i maj. Oj oj oj vilken press som skulle lämna våra axlar! Och vilken frukost Lisa kommer att få (det har vi lovat Lisa). Idag landade vi också i internationell hjälp och pratade med en riktig Superstar.

Har det äntligen fungerat? Har vi fått en av världens bästa triathleter till vårt stafett? Förstår du vilken press detta sätter på vårt fikaintresserade lag?

Alltid en väska beredd

Tänk vad spännande saker folk har för sig. Göran Tesfai Skoglund är en sån människa. Hans jobb som kris och säkerhetssamordnare i Klippan och Åstorps kommuner kombinerar han med ett arbete i internationella beredskapsgrupper. Liberia, Thailand, Sydafrika och Albanien och Kosovo är bara några av dom länder och platser han jobbat i.

Lurvig höna

Det har blivit mycket pingviner i djurkollen senaste tiden. Idag var inget undantag. men i fokus stod den nya accesoaren, hönan.

Och krill, vad är det? Det funderade vi över! Tur att du som lyssnar kan hjälpa oss, Patrik, krillens beskyddare, hörde av sig.

SuperstarI några år har konstföreningen Konststad Kristianstad hållit i konstrundans startskott i Kristianstad, som sen följts av aktiviteter och utställningar i konstens tecken. Förra året satt ju La Grande Bebe på Stora torg, och hade Johan i knät för en stund. I år ska vi mer fokusera på det internationella besöket Rara Superstar från Los Angeles, Johan träffade och vi översatte.

Påskuppropet

Elin Sejderuna är intiativtagare i Kristianstad för påskuppropet i Kristianstad 2011. Vi ville veta vad det är för något!

Vår friserade höna

I Ängelholm har vi Camilla Jönsson, för dagen utnämnd till en lurvig höna. Hon hyllar påsken och vi hyllar henne! Du hör hennes påskhyllning här

Vilken morgon! Krillig och härlig som vanligt. Imorgon är det skärtorsdag, men det är morgon som vanligt. 06.00 är det igång!

Johanna Zachhau  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".