Österlengymnasiets vara eller icke vara har varit en het potatis i Simrishamn en tid. Johan rapporterade bland annat om detta idag. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
tisdag 10 maj

Grilltips och gladpack! Godmorgon!

Johans tisdagslåt!Rekordlång!
8:28 min

Opa! Idag ska det bli soligt som bara den. Då passar det sig med en greklands-fras: OOOPPPAA! Innan solen stekt sönder cirrusmoln och stackmoln ska morgonen med Anders Liljeqvist hålla låda och uppdatera dig, underhålla dig, sällskapa dig. Allt det där du vill att din morgonradio ska göra, det gör vi. Eller ja, kanske inte allt. Men det mesta. Let´s go!

Först ut idag var världens längsta tisdagslåt. Johan Pettersson har fått massor av tips från lyssnare världen runt och Skåne runt, och idag blev det Povel Ramel som tisdagslät i över sju minuter.

Social medier

Sociala medier är verkligen så 2011. Alla (nästan) snackar sociala medier. Det twittras, facebookas, bambusas, gillas, socialiseras.... En som kan sociala medier är Christer Wiklander som gästar Tomelilla för att hålla föredrag för företagare om just sociala medier. Vi ville veta mer!

Idag?

Ska man grilla lax på plastfolie och vad ska Reinfeldt göra idag? Vi tog en titt på dagens händelser. Och nej, du skola icke använda plastfolie på grillen.

Simrishamnskolor

Turerna kring hur skolorna i Simrishamn kommun kommer att organiseras har varit många den senaste tiden. Det senaste förslaget från majoriteten har handlat om att lägga ner gymnasieskolan och att organisera om åldersindelningen ute i byaskolorna vilket hade ökat pendlingen för många barn. För att beslut om detta ska kunna tas i nästa kommunfullmäktige den 30 maj ska beslutet ha beretts under gårdagens kommunstyrelsemöte. Idag klockan nio har kommunstyrelsen presskonferens och genom Johan Pettersson försöker vi få svar på hur det ser ut just nu för skolorna i Simrishamn.

Anders Johnsson, M: ”Vi kommer säkert höra fortsatta protester”

Karl-Erik Olsson (S): Majoriteten tog vårt förslag

TT=Trevlig tisdag

Morgonen är till ända. Dagens program till historien. Adjö. Ny dag och nya äventyr/möjligheter imorgon. 06.00 hörs vi!

Johanna Zachhau

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".