torsdag 12 maj

T som i torsdag

6:35 min

Vad hittar Johan Pettersson på? Hur smakar gröten? Hur mycket kaffe konsumerar morgongänget? Johanna Zachhau börjar blogga klockan sex. Då får du alla pikanta detaljer! Svar på dessa frågor är: Johan Pettersson är på kurs idag, gröten smakar som vanligt, kaffekokaren jobbar för högtryck, och alla pikanta detaljer om dagens program hittar du givetvis här.

Jag var laddad för dagens bästa och sämsta, jag var arg! Och någon fick sig en rejäl åthutning! Men sen blav jag glad igen när jag fick tänka på det som var mitt bästa för den här veckan. Ner som en pannkaka och upp som en sol!

Namnlista för traditioner

Från och med i år har skolledningen beslutat att det inte ska finnas några kristna inslag i skolavslutningen på Västerskolan eller Gränängsskolan i Hässleholm, till exempel ska den präst som brukar hålla tal på avslutningen inte göra det i år. Som bakgrund för beslutet hänvisar man till skollagen.

Ordförande i elevrådet på Västerskolan i Hässleholm Wilma Andersson har reagerat och idag kommer elevrådet på Västerskolan att lämna över en namnlista till rektorn - dom vill nämligen ha kvar sina avslutningstraditioner.

Vad säger rektorn då, Paul Szabo?

Män överallt

Birgitta Krook är projektansvarig för C4 Energis kundtidning Spegeln. Henne ringde vi upp för vi var lite nyfikna på deras kundtidning Spegeln som skickas ut till kunderna. I majnumret fanns 42 personer på bild i den 16 sidor tjocka kundtidningen - samtliga är män. Var är alla kvinnor?

Hon har aldrig tvekat

1963 började hon som skrivbiträde, sen avancerade hon och blev kontorist, därefter socialsekreterare och hon avslutade sin karriär som socialchef i Ängelholms kommun. Nu är Britta Söderberg pensionär,eller snart iallafall, än så länge är det semester men när den slutar sista juli tar pensionärlivet över 1 augusti. Visst blir man nyfiken på att höra mer om Britta!

Nu tar vi och blickar framåt. Mot förmiddagen, mot P4 Extra, mot hallå skåne och sen en ny dag!

Och nya dagen är fredag! Vi hörs 06.00

Johanna Zachhau