fredag 13 maj

Kanon!

4:41 min

Sådär ja. Fredagen den 13:e betyder otur. Men hallå, det struntar Morgonen med Anders Liljeqvist fullständigt i. Det pratas mycket om det här med privat och personlig i radio. Vi ska vara personliga, men inte privata. Idag berättade jag om ett gymnastikminne. Frågan är, personligt eller privat?

Ber om ursäkt om jag förstörde någons frukost. Flåt! Men hur kom vi in på ämnet gymnastik? Jo, vi ringde Emilia Jansson, från C4 gymnasterna i Kristianstad. Hon är bara 19 år men lägger nu karriären på hyllan och det gör hon med ett SM. I en bil på väg till Halmstad och SM satt Emilia denna morgon, och vi fick en pratstund med henne.

Kanon

Johan Pettersson var tillbaka efter gårdagens kurs, och vi skickade honom på överfall, bakhåll, fångenskap, skelett i träd, kanonskott och avrättning. Oj! Vad är detta! I Osby hålls nämligen snapphanedagar idag och imorgon där kanon och överfall är en del i att få uppleva den dramatiska historien som tagit plats i trakterna kring Osby för 400 år sen.

Egen-test

Biobiljetter vill vi väl alla vinna! Speciellt sugna är 9-12 åringar runt om i Skåne på fredags morgonen. idag var det Mimmi och Molly som tävlade! Kluriga frågor idag! Kan du? Testa dig själv och hojta ditt namn när du vet svaret!

Vecko-test!

Det är fredag, och fredag betyder förutom fredagskänsla, också ett veckoquiz. Det är för alla, gammal som ung! På måndagmorgon drar vi en vinnare. Ouuuhhh vad spännande...här är det!

Favoritnummer 100

Pär Bergkvist  bestämde sig för att samla ihop 100 Michelinstjärnor på ett år. Michelinstjärnor är något tjusiga restauranger får, i Sverige finns endast två restauranger med Michelinstjärnor, så Pär har fått flyga och flänga för att samla stjärnor. När han gjort det, så föreslog hans dotter att han skulle testa 100 skolmatsalar. Klart han gjorde det! Nu ska han starta 100 nya matföretag på ett år. Vad spännande! Varför? Hur? Pär fick berätta!

Dom vill ha skamfläcken

André Johansson jobbar på Göinge paintball som nu vill utöka sin verksamhet så att man också kan anordna paintball även under vintersäsongen. Och nu har man hittat en lämplig lokal: den gamla övergivna strumpfabriken i Knislinge, som P4 Kristianstad tidigare berättat om. Den gamla fabriken hamnade på en inte särskilt hedrande förstaplats när göingeborna listade kommunens skamfläckar. Och i skamfläckar kan man spela paintball!

Vilken fullmatad avslutning på veckan! Kanonskott, mussepigg-öron, paintball och Michelinstjärnor för att nämna några. Tack för att du varit med oss, nästa vecka, nya morgontimmar tillsammans!

Johanna Zachhau