måndag 16 maj

Mcknutten är iväg och svensktoppennästa finalister börjar ramla in!

13 min

"Stop don't say that it's impossible, 'cause i know it's possible" Denna textrad deluxe var med och gav Sverige en tredjeplats i Eurovision. Såg du det? Jag såg lite dåochdå, somnade när alla femtontusen länder skulle rösta. Men vi lämnar en helg bakom oss där vi som svenskar får vara nöjda. Silver i hockeyVM och brons i sång. Bravo! Sådär ja, denna oerhört tävlingstäta helg följer vi upp med en tävlingstät vecka!    

Vad är det för tävlingar? Jo, det är ju dags att börja avslöja vilka som gått vidare till finalen i Svensktoppen nästa. Och idag är ju dagen som Per Erik Tell påbörjar sin färd mot Haparanda. På motorcykel. Och Johan Pettersson vinkade adjö!

Men låt oss ta det från början! Måndagar är ju dagen då vi tittar tillbaka ett år och ser vad som hände i nyhetsflödet just denna vecka för ett år sen.

Up, up and away!

Hejdå Per Erik Tell, nu börjar ditt äventyr! Och vilket äventyr är det då? Jo, det är motorcykeläventyret mellan Ystad och Haparanda och Johan Pettersson stod med en liten näsduk och grät och vinkade adjö. Hur förbereder man sig för en sån färd? Vad har Per Erik med sig och vad tycker Johan att han ska ha med sig?

Nu är det igång!

Veckan är igång. Check. Och vi har äntligen fått tilldelat oss ett hemligt kuvert. Vad fanns det i det då? Jo, minsann, finalister till svensktoppen-nästa finalen!

Idag ringde vi Manuel Fervenza, Caroline Poulsen och Peter Nordström. Blev dom glada! Klart dom blev! Du hör och kan läsa mer om dom på vår Svensktoppen nästa sida. http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3147&grupp=5030&sida=1 

Såhär ska en måndag slipas! Nu ska jag gå och slå en kiss, sen blir det lite planering, sen ska jag hem och greja lite i trädgården och sen ut och gå med hunden. En bra måndag. Och laga lite mat. Vad kan man göra av några trötta sparrisar, sweet&sour sås och keso? Förslag?

Vi hörs imorgon din buse!

Johanna Zachhau