onsdag 18 maj

Fantombild

4:05 min

Vad är det här för bild? Lyssna på det här så förstår du

Hej!

Hade du en bra tisdag? Allt flöt på som det skulle? Jag och min kompis Emma var ute och gick. Jäääättelångt. Flera tusen mil minst. Sen kom vi hem och då satt våra karlar och sydde sofföverdrag och dukar. Duktiga män! För att kompensera det hela drack dom öl, så det inte blev för fjantigt som dom själv sa.

Det är väl bra att karlar också kan behärska symaskiner? Camilla Jönsson funderar ofta över det här med skillnader när det kommer till män och kvinnor, idag funderade hon över orättvisor som kan drabba tjejer. Här hittar du hennes fundering för dagen  

Dansanta Johan

Vilket jämställdhetstema vi har idag! Johan Pettersson åkte iväg på dans, albansk folkdans. Och givetvis, är det dans, då dansar Johan!

Tell turar vidare

Per Erik Tell och hans motorcykel fortsätter sin tur mot Haparanda. Vad har han gjort sen igår? Stalkat Lena Ph´s banrdomshem och pratat fåglar med en liten dam. Allt om Per Eriks äventyr hittar du på den här sidan   http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3352&grupp=15081

Gäst som satte spår

Carpe diem, fånga dagen....ord som vi ofta ser i folks hem. På väggen, i smycke...men är vi egentligen så bra på att fånga dagen? Gästen som kom till oss idag heter Erik Ståhl. Han är 24 år gammal och kommer från Sösdala utanför Hässleholm. I hela sitt liv har han levt med immunbristsjukdomen Wiskott-Aldrichs syndrom - en sjukdom som gör att han tillbringat stora delar av sitt liv på barncanceravdelningen i Lund. Erik skriver nu på en bok med titeln "Jag lever så länge jag varar" och håller föredrag. Och det här med att fånga dagen fick en annan innebörd efter mötet med Erik.

Ta vara på dagen min vän, imorgon är imorgon.

Johanna Zachhau