1 av 3
Jens Nihlén, biblotikarie på Båstads bibliotek, hade huvudansvaret för att Johan skötte sig. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
2 av 3
Eftersom bibblan inte hade hunnit öppna var inte bytarbordet så kartigt än. Men det lär ta sig under dan. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
3 av 3
Samtidigt som Johan försökte prata bokbyteri så genrepade personalen en pjäs innan öppning. Här instruerar skådespelaren Claes-Göran Turesson skådespelarna/bibliotikarierna. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
torsdag 19 maj

Väckarklocksundersökning på bokbytardagen

Mina damer och herrar! Anders Liljeqvist ger dig veckans bästa och sämsta!
8:12 min

Idag vaknade jag innan klockorna ringde. Ja, pluralis. Jag gör en snabb, sådär-vetenskaplig undersökning på morgonredaktionen. Hur många väckarklockor väcker dig på morgonen och vilka tider? Johanna: 3 st. 03.35, 03.47 och 03.45. Anders: 3 st. 04.50, 04.53 och 04.56 Agnes (vikarierande producent) 1 st. 03.55 Johan 2 st. 4.50 båda två, den ena har sju minuer snooze den andra fem! Svara gärna på klockfrågan i kommentatorsfältet så tar jag med det i statistiken. Torsdagen är igång, och Morgonen med Anders Liljeqvist trycker aldrig på snooze. Vi står på! Häng med!  

Plingplong wuuuwuuu (panflöjtsljud) Anders Liljeqvist gottigottade ner sig i divanen och berättade för oss alla vad han tar med sig som det bästa och sämsta från denna vecka.

Röstningen är igång!

Idag 06.00 drog det igång. Vad? Vad? Jo, omröstningen för dom sju finalisterna i Svensktoppen nästa finalen för P4 Kristianstads del. Lyssna här så hör du smakprov från alla bidragen och deras röstningsnummer. Nästa fredag, 27 maj, är det grande finale! Alla finalister uppträder live på scen i Kristianstad, Lilla torg.

Vill du ha min bok?

Stora bokbytardagen IDAG! Pompa och ståt! Vi skickade Johan till Båstad bibliotek för att ta reda på vad detta är för dag, och vi skickade också med Johan varsin bok. Jag skickade med en liten pekbok med ulligabulligagulliga hundar. Anders hade en tjoooock bok om nykterhetsrörelsen och Johan hade en bok om brunnsborrningar. Vad kunde vi få i utbyte mot dessa böcker?

Ge mig ett F ge mig ett R ge mig ett E ge mig ett D ge mig ett A ge mig ett G

Vad blir det? FREEEEEEDAAAAAG! Och det är just vad det är imorgon. Fredag. Dagen på P4 Kristianstad inleds såklart 06.00! Ska bli trevligt att spendera fredagmorgonen med dig!

Johanna Zachhau

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".