fredag 20 maj

Morgonen med Anders Liljeqvist startar fredagen

4:56 min

Adam som tävlade i Utmaningen idag ville vinna. Jättegärna. Och vinnarskalle hade han verkligen!

Domedag...

Ja, vi är ledsna men det är en domedagsprofet (vem som utnämt honom till detta är oklart) som suttit på sin kammare och räknat och kommit fram till imorgon! Vad innebär detta? Ska vi vara rädda? Verkar inte så, den här profeten har tydligen haft fel förr...

Tykarpsgrottans vara eller icke vara har ju varit en långdragen process. Igår kväll fortsatte den. Det blir nämligen inga Leader-pengar till Tykarpsgrottan utanför Hässleholm. Det beslutades vid ett möte igår. Det innebär sannolikt att grottan inte kan öppnas för turister i år, eftersom Länsstyrelsen kräver att det finns en nödutgång. Robin Gustavsson är ordförande för Leaderprojektet och förklarar varför. Johan Pettersson befann sig lägligt i Hässleholm och kunde prata med Tykarpsgrottans ägare, Bengt Svensson.

Johan turistar

Och Johan befann sig i Hässleholm för att turista! Vad kan man hitta på där? Det tog Johan och alla hans låtsaskompisar reda på.

Opera: avslutning på veckan

Två unga stjärnor på operahimlen, Sabina Zweiacher från Rinkaby och Sebastian Duràn från Vä, utanför Kristianstad, går tillsammans på Musikhögskolan i Malmö. På lördag uppträder dom på Konserthuset i Kristianstad tillsammans med Christianstad Symfoniker. Men under fredagsmorgonen gästade dom oss och slog hål på myterna kring opera. Och jag lärde mig vad kastratsångare är.

Då hoppas jag att vi hörs på måndag igen och att den här domedagsgubben har fel om morgondagen. Trevlig helg önskar vi självklart dig.   

Johanna Zachhau