Musikalprov för grease-gänget!
tisdag 23 augusti

Musikalisk tisdag

8:08 min

Jag vet inte om man kan säga att tisdagslåten går under kategorin musikaliskt. Men idag var det iallafall nypremiär för den populära punkten som Johan Pettersson ansvarar för "Tisdagslåten". Och om exakt en månad är det premiär för musikalen Grease på Kristianstad Teater. Vi fick finbesök av huvudrollsinnehavarna Sara Ollinen och Kevin Borg och regissör Ola Hörling.  

Johan Pettersson har jobbat, slitit och tänkt. Det är tisdagslåten som tagit hans engagemang, jag tror att han var lite nervös inför nypremiären. Men vilken start det blev för säsongens Tisdagslåt! Pettersson hade ju inget att vara rädd för! Cool Candy bjöd på dagens tisdag-ta-dig-i-brasan-låt.

Gårdagen då?

Ja, hur gick det med karaten kanske du undrar? Jo, allså jag och min kompis Emma som jag ofta lurar med mig på saker och ting, skulle ju gå på prova-på-karate igår. Jag var ute och gick 7 km och jag sprang 5 km och jag tänkte ohh, hoppas kanske att Emma inte vill. Och jag klappade lite på hunden, tvagade mig och ringde Emma. Och då kom vi överens om att det kanske var dumt att vi hade mer saker att göra på kvällarna än vad vi redan har. Puh! Men jag lovade Emma att snart återkomma med fler bra idéer och berättade om ridskolan jag anmält mig till i höst.

Grease lightning!

Anders konstaterade idag att det är exakt en månad tills Grease har premiär på Kristianstad Teater. Kevin Borg spelar huvudrollen som Danny, Sara Ollinen spelar Sandy och regissör är Ola Hörling. Alla tre gästade oss idag och innan dom lämnade studion frågade jag, utanför sändning, det man alltid bör fråga och som jag ser som mitt kall i livet -Är det paus? Och ja, det kommer vara paus. Bra där. Men vi fick såkalrt veta mycket mer, kan Kevin Borg dansa tillexempel och hur många poäng fick Sara i lilla musikaltävlingen som vi anordnade?

Artistskolan, del 1!

Idag inledde Johan Pettersson sitt uppdrag som artistcoach åt vår svensktoppen-nästa finalist Manuel Fervfenza. Och allt var så oerhört hemligt, vad var det Johan hade förberett egentligen idag? Hela veckan kommer Johan att arbeta med Manuel och göra honom till en fullfjädrad stjärna. Idag var det hårstyling som Johan hade på schemat för Manuel. Skulle Manuels älskade hatt ryka? Du hör resultatet här!  

Första tisdagen höstsäsongen 2011

Avklarad! Tisdagar är ju inte min favoritdag. Det har aldrig varit det, och kommer inte vara det denna säsongen heller. Skriv gärna en kommentar om du älskar tisdagar och varför, så kanske jag ändrar mig! Vad ska jag göra idag då? Jag ska simma. Har baddräkten och simbrillorna i bilen, men har förskräckt upptäckt att många friluftsbad hunnit stänga! Jag vill inte in i en svettig simhall riktigt ännu... Kör nog hem till mamma och pappa och slänger mig i deras pool. Dom har så fiffigt, en lång lina som sitter fast i ett plank och sen spänner man ett bälte runt midjan och simmar, simmar och simmar. Väldigt jobbigt och man slipper kludda med vändningarna som ofta blir en näradöden-upplevelse för min del.

Och imorgonbitti min vän, då hörs vi som vanligt 06.00. Och imorgon kan vi också ses, vi finns nämligen på plats på Hässleholms station hela morgonen! Välkommen till din radio eller till Hässleholm!

   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista