tisdag 20 september

Hundstjärna

7:35 min

Tisdag och tisdagslåt går hand i hand. Idag var inget undantag. Johan Pettersson har letat och lyssnat, tagit till sig av tipsen och efter noggrant förberedelse arbete presenterar han låten som ska hjälpa oss att uthärda tisdagen. Idag var det kanske inte den mest trallvänliga låten, men den gjorde oss ändå lite fnissiga.  Och stjärnan Roxy från Hässleholm gästade oss. Hon är musikalstjärna i Malmö och spelar hundhuvudrollen. Har hon blivit divig nu när hon är stjärna? Allt detta fick vi svar på idag! 

Vi kan inte låta bli att prata om det där alfapetspelet. Anders, Johanna och Rickard är fast. Johan fick reperesentera den delen av befolkningen som inte är det. Och så skickade vi Johan till Osby och som vanligt i Osby var det svetsning det gällde.  

Hundstjärna

Har Hässleholm någon Walk of fame? Isåfall borde absolut hunden Roxy: korsning mellan Chihuahua/Pappilon ha sitt namn och tassavtryck där. I våras var Johan Pettersson iväg och träffade Sara Florén som hade hundcasting för en hund-roll i musikalen Legallu Blonde som snart har premiär i Malmö. Roxy har bland annat dessa som kollegor: Andreas Lundstedt, Linus Wahlgren, Jan Malmsjö och Kajsa Hammarlund. Katarina och Andreas Bowallius - Tobiasson från Hässleholm heter ägarna till hunden och dom tillsammans med Roxy kom och sa godmorgon och bjöd på ett litet smakprov från musikalen.

Sammansvetsat gäng

Vi kan inte låta bli när det pratas svetsning. Man måste säga sammansvetsat gäng minst två gånger. Jag skulle verkligen vilja lära mig att svetsa. Så kunde jag svetsa ihop fina saker att ha hemma. Ljusstakar och sånt. Och annat man kan svetsa. Rör och muttrar och annat svetsvänligt. Och ett nytt ord fick jag lära mig idag: svetsloppa. Mycket skoj! I början av oktober sticker det svenska yrkeslandslaget iväg till London för att delta i Worldskills, som deltagarmässigt sägs vara det fjärde största evenemanget i världen. 24 yrken och 27 ungdomar skickar Sverige iväg och en av dessa är svetsaren Markus Fredriksson. Han bor i Kristianstad men träffar nu Johan i Osby, där han går i skolan.

Svets baby svets

Onsdagen bjuder på "Zachhau nyfiken på" Kom ihåg, är du nyfiken på något så ring telefonsvararen 044-77 512 20 och berätta vd du vill veta så kanske jag kan hjälpa. Det blir spännande att få vakna med DIG imorgon igen. Hörs då!

Johanna Zachhau