onsdag 21 september

Påslakansproblem+Hans Rosenfeldt=Morgonen

6:55 min

Den stora frågan denna onsdag är återigen en naturlagsfråga. Varför ramlar allting in påslakanet när man tvättar sängkläder?  Och hur ska Hans Rosenfeldt klara vårt broquiz? Allt i Morgonens fullspäckada 4 timmars program denna onsdag!

Och vilken tur att det bara ramlade in lösningar. Mer eller mindre konkreta. Men dock, lösningar!

Tjälknöl

Det var ett ord vår spanare Agneta G Henriksson änvände idag. Jag och Anders fattade ingenting. Och nu kan jag bara säga det på gotländska. Varför pratade hon om tjälknöl? Hör Agnetas spaning här:

Brotest med Hans Rosenfeldt

Exakt på gränsen mellan Sverige och Danmark hittas ett lik. Detta innebär att svenska och danska polisen får samarbeta. Usch vad läskigt, var det en nyhet denna morgon? Nej, som tur är var det bara upptakten till nya serien "Bron" som Hans Rosenfeldt har skrivit manus till.

Nakenbagare

Till förmån för Hjärnfonden släpps en kalender med tolv nakna bagare! Shysta brön! Hallongrotta? Fast i denna kalender är det mest finska pinnar för det är enbart manliga bagare. Ja, bagarskämten är många och en av dom som visar upp sig enbart iförd bagarmössa är Kristianstadbagaren Jens Duvander. Vi ringde och flåsade och undrade vad han hade på sig.

Ung debutant på väg till Bokmässan

Hon är 16 år och håller redan på med uppföljaren till hennes första bok, som hon släppte som 15-åring. Dessutom ska hon vara med på bokmässan som drar igång imorrn. Zanna Kristensson Ring heter hon och kommer från Åsljunga och hon rör sig i fantasygenren. Johan träffade Zanna och fick svar på vad fantasy är och hur det är att vara ung författare. Och Johan försökte sälja in lite fantasyidéer.

Hepp!

Vi avslutar med ett litet hepp och trollar tillbaka oss själv i trollkarlens hatt. Imorgon svänger producent-Petronella återigen med sitt trollspö och trollar fram oss. Lagom till 06.00. Hörs då!

Johanna Zachhau