måndag 17 oktober

Livmodersbalett

6:34 min

Anders hade varit i Tyskland och hämtat hem lite kultur på flaska, jag hade varit med som respektive på personalfest, Johan hade tittat på fotboll och nyhets-Rickard hade paddlat kanot. Så ja, vi lägger helgen bakom oss och klampar rätt in i den nya veckan.  Och med en livmodersbalett, så inleder man bäst en vecka! 

Emil Jonsson heter vår veckoquizvinnare för dagen! Hurrahurrahurra! Han höll på att baka bullar när vi ringde, han är nämligen bagare. Vi var oerhört nyfikna på hans arbete, hans arbetstider, OB-ersättning och hur han undviker att äta massvis med bröd (det hade jag gjort). Och den stora frågan är, klarar han bonusfrågan?

Svenska Livmodersbaletten

Ulrika Mickels Nord tycker att det finns för lite baletter om livmödrar. Så hon har gjort en egen balett och bildat sällskapet Svenska Livmodersbaletten. Föreställnigen som har premiär på Hässleholms kulturhus har premiär ikväll och vi var ju nyfikna på hur en sån här balett går till?

Frusna vindruvor

Det blir kallare och kallare. Människor fryser, djur fryser, alla fryser. Men frågan är: hur mår dom skånska vindruvorna? I helgen skördade Vingården i Åhus sina druvor eftersom frosten knappar in mer och mer på Skåne. Johan Pettersson klädde sig i vindruvsplockarkläder och drog till Åhus.

Då är vi igång min vän. Det är bara att greppa tag i veckan och göra det bästa av det hela. Vi gör vad vi kan, tisdagslåt imorgon tillexempel är ju en riktig upplyftare. En stayup i gryningen helt enkelt, som hjälper till att hålla humöret och livsgnistan uppe en pissig tisdag i oktober. Hörs imorgonbitti 06.00!

Johanna Zachhau