tisdag 18 oktober

Kiviga kiwis, donation, dokumentär och aningens pikanta detaljer

6:38 min

Du vet vad tisdag betyder! TIIIIIIISDAAAGSLÅT. Idag om en bråkig kiwi som blir omvänd av ett plommon.

Det är inte vilken vecka som helst, det är donationsveckan. Det går ut på att informera och uppmärksamma det som man kanske inte alltid vill prata om, vill jag donera mina organ efter döden? Krystyna Dybkowska donationsansvarig läkare och Karin Värmfors donationsansvarig sjuksköterska på Centralsjukhuset i Kristianstad kom och berättade mer för oss.

Johanna påminner sig själv: tanka INTE i gryningen

Igår tänkte jag att jag borde tanka så jag slipepr stå och göra det i tokottan. Gjorde jag det? Icke. Och det straffade sig såklart.

Antingen för eller emot

Är det mesost jag pratar om? Hundbajs? Cykelhjälm? Högertrafik? Sopsotering? Vindkraft är också en sån sak som engagerar. Antingen älskar man eller så hatar man. Per Malmer är ordförande i föreningen för Åhuskustens bevarande. Taggens Vindkraftspark i Hanöbukten har kommit ett steg närmare att bli verklighet när Miljööverdomstolen avslog ett överklagande. Per är en av dom som överklagat det här.

Och responsen lät inte vänta på sig....

Dokumentär i Kristianstad om klassiskt hus

Riktigt när verkar ingen veta men vad det lider ska ett av Sveriges sista domushus rivas, nämligen det i Kristianstad. Filmaren Magnus Rutberg fick i uppdrag av regionmuseet i Kristianstad att dokumentera huset, innan det så att säga är för sent. Idag är det pressvisning och till helgen ska man kunna ta del av den på filmfestivalen bionalen i Kristianstad. Johan träffade Magnus på just fiket i byggnaden.

Onsdag imorgon. Som det ska vara efter en tisdag. Och Anders sa idag att jag nämner alla pikanta detaljer i min blogg här på webben. Hmm...vad har jag för pikanta detaljer om morgonen idag? Inte många....vi var av med Pettersson ett tag, men efter cirkus 40 minuter dök han upp igen. Han hade bara pudrat näsan. Och jag nästan kräktes, går på pencillin som jag ska ta morgon och kväll, och idag i ekot klockan åtta försökte jag svälja denna jättepilla, som satte sig på tvären och liksom löstes upp och det var så äckligt. Så jag fick spotta ut den och sen stoppa in den i lite banan och svälja det istället. Jätteäckligt. Och Anders då? Han bara nös och nös. Det gör han varje morgon. Nyhets-Kalle var ganska samlad, inget pikant där idag, men Kalle ska va hos oss i måååånga dagar så han kommer säkert hinna bjuda på både det ena och det andra. Mer pikanta detaljer och mer morgonäventyr imorgon!

Johanna Zachhau