onsdag 19 oktober

Nyfrillad, säkerhetsapp, musikal och nyfiken på vågar

6:41 min

Johan kommenterade det hela själv med "det blir alltid sån uppståndelse när jag klippt mig". Korrekt. Det är alltid festligt när Pettersson dyker upp i ny frilla. Anders klipper sig flera gånger i veckan, och mitt hår är bara långt och ofriserat alltid, det är därför vi blir så till oss när Johan dyker upp i ny frilla.

Gjorde vi något annat än prata om Johans hårsvall denna onsdag? Givetvis! Bland annat var det dags för nyfiken på. Idag hade jag fått ett mail från Anna. Dom hade diskuterat vågar under en middag. Det är ju så oliak det där vad man diskuterar under en middag. Men det ska inte jag lägga mig i, utan istället undersökte jag varför samma vikt kan vara olika på olika underlag.

Agneta G Henriksson var med oss som vanligt varannan onsdag. Idag var hon förbaskad på rundgången i media. Och inte rent tekniskt då, utan hutr allt material bara återanvänds och repriseras. Hör hennes fundering här:

Appmannen

Först kom apmannen, nu är det appmannen som gäller. Att skapa appar till mobiltelefoner är det senaste. Vi har med oss Arne Hansson som har skapat en app till smarta mobiltelefoner som ska hjälpa till att motverka den otrygga känslan när man går ensam en sen kväll i nån mörk liten gränd. Och som dom undersökare vi är testade vi det hela på riktigt, Pettersson hade lagt in oss som sina skyddsänglar. Däremot vet jag inte riktigt hur bra stöd jag och Anders var när larmet väl kom. Men, notera, vi var medvetna om att det var en övning. På riktigt hade vi givetvis kastat oss i bilen och hjälpt Johan.

Social investeringsfond

För ungefär en månad sen presenterade Tomelillas socialchef Elisabeth Andersson ett antal siffror som skulle visa på hur Tomelillaborna har det. Siffror som inte var särskilt bra om man jämför med grannkommunerna. Ungdomsarbetslösheten är högre, hälsan är sämre, fler föräldrar köper ut alkohol åt sina barn, fler blivande mammor röker och så vidare. På kommunfullmäktigemötet i måndags presenterade majoriteten ett förslag om något som kallas för social investeringsfond som ska hjälpa upp hälsan hos kommuninvånarna. Liselotte Wågö, moderat, ordförande i familejenämnden och sitter i kommunstyrelsen fick förklara social investeringsfond för oss.

Musikaliskt!

Elvis, Dolly Parton, Sinatra, Tom Jones och Lady Gaga kommer kanske dyka upp i Bjärnum. Va? Varför? Jo, för att musikteaterskolan i Bjärnum sätter upp en höstshow som heter Viva Las Vegas. Denna stad som aldrig sover, denna stad där allt kan hända, denna stad....VIIIIIIIVAAAAA LAAAAAS VEEEEGAAAAAAS! 

Sådär ja. Idag är jag så fruktansvärt sugen på godis. I två veckor har jag inte varit sugen på någonting. Ätit typ ett knäckebröd, sen har det varit bra för den dagen. Men nu....herregud. Jag skulle kunna äta en häst. Antingen är jag på tjocken eller så har jag mask. Näää, jag bara skoja. Inget av det är sant så hold your horses. Får nog handla något gott idag. Typ riskakor. Det gillar jag. Och sambon har utlovat planka till kvällsmat. Wawawow! Intresseklubben antecknar tänker du säkert nu, men jag tänkte att du kanske ville veta! Något annat av betydligt större intresse det är att vi är tillbaka imorgonbitti igen, 06.00!

Johanna Zachhau