torsdag 20 oktober

Svenskarna utomlands, natt på akuten och Johan Pettersson kör bil naken?

14 min

Idag blottade jag mig och berättade om mitt lilla äventyr förra veckan som resulterat i att jag går på världens monsterpencillin-kur.

Och tipsen på hur jag kan göra för att undvika urinvägsinfektion och svälja tabletter ramlade in. Tack snälla för alla tips!

Och Johan Pettersson såg du kanske komma körandes i Kristianstad igår. Och utan tröja...hmm...det här kräver ju sin förklaring.

Svensken på charter

Jörgen Sjöberg är Osby-ambassadören som varit reseledare i sex år, men som nu sadlat om och sysslar med teater och standup sen några år tillbaka. Nu har han samlat sina erfarenheter som reseledare och sätter upp en show i Osby den 29 oktober. Jörgen kom hit och pratade reseminnen och hur vi svenskar egentligen beter oss när vi får lite solkräm och sangria.

Konstruta i Kristianstad

Till helgen händer det väldigt mycket i konstväg i Kristianstad. En av dessa grejer är en välgörenhetsinsamling till Afrikas horn där 16 konstnärer står bakom en varsin betongdocka som kommer att auktioneras ut i samarbete med UNICEF. Är man nyfiken får man bege sig till Lilla Torg vad det lider. En som redan varit där är Johan Pettersson som träffade blandannat Rebecca Salomonsson. Jag har förövrigt reflekterat över att konstnärer i Kristianstadtrakten är väldigt förtjusta i just dockor. Det var ju inte länge sen Johan kollade både på Le grande bebe och le petit bebe.

Misstänkta

Stefan Åkesson är informationsansvarig för polisen i nordöstra Skåne och han svarade på frågorna som rör gripandet av två personer misstänkta för en skottlossning i centrala Kristianstad i fredags.

DNA-dusch

Johan drog vidare från betongdockor till DNA-dusch. I Kristianstadsbladet idag kan vi läsa om en guldsmedsbutik i Bromölla som har installerat en DNA-dusch som ska märka bovar och banditer. Givetvis uppstår en massa frågor kring detta och det är dom som Johan Pettersson ska försöka få besvarade.

Ohhh. Nu ska det planeras och organiseras för kommande dagar och sändningar. Och jag har lunch som står hemma och väntar på mig, planka från igår. Så gott att jag blir helt tokig i huvudet. Mycket handlar om mat nuförtiden. Jag älskar mat. Mmmmm. Gott med mat. En annan sak jag är förtjust i är fredagar och det är det imorgon. Vi hörs 06.00!

Johanna Zachhau