fredag 21 oktober

Inklädd pilla, internet för nybörjare, lekplats-invigning, imitatör och massor av mer!

13 min

Jag blir alltid imponerad av folk som bestämmer sig för att testa sådant som kanske till en början känns lite skrämmande. Bengt Svensson som gästade oss idag är en sån person. Han hade ingen datorvana och internet var främmande för honom, men han ville gärna lära sig. Igår blev han klar med sin kurs "internet för nybörjare" och nyexaminerade Bengt var dagens gäst tillsammans med Anna Ferrington från studieförbundet Sensus.

Hur gick det då med jäääättetabletten som jag har så svårt att svälja? Som den undersökande journalist jag är testade jag att klä in pillan i ett litet gult skynke. Och gick den ner lättare då?

Igår gästades vi av Jörgen Sjöberg. Han berättade att han jobbar mycket som uppvärmare, allså en sån som sätter igång publiken inför föreställningar och inspelningar. Idag testade vi samma sak i radio, jag var uppvärmare åt Morgonen med Anders Liljeqvist.

Ropa ditt namn när du vet rätt svar!

9-12 åringar, biobiljetter, aktuella frågor och snabba svar. Så kan man sammanfatta tävlingen utmaningen som du hör varje fredag i P4 Kristianstad. Ella ville utmana vår herre på täppan, Nawa. Spännande som vanligt!

Jobbannons på ryggen

Kanske minns du att vi pratat med en kvinna som sökte jobb och tog till lite nya knep genom att sätta jobbannonsen på sin rygg? Det var för ett år sen vi pratade med Mette Sömberg som sökte jobb. Och idag fick vi veta hur det egentligen gått och om den där lappen hjälpte?

Osbys kulturpristagare på ny lekplats i Sibbhult

Johan Pettersson ville träffa Osbys nya kulturpristagare och han ville vara med på invigningen av den nya lekplatsen i Sibbhult. Hur löser man då detta? Jo, genom att träffa kulturpristagaren Mattias Persson från Visseltofta på den nya lekplatsen i Sibbhult. Smart!

Först ut: Kulturpristagare

 

Tvåa ut: Lekplatsinvigning

En människa=hundratals karaktärer

Anders Mårtensson har jobbat som imitatör i massor av år. Hur många peruker äger han och varför tar han extra betalt när han är Sven Wolter? Anders gästar Tomelilla på lördag och har med sig massvis med karaktärer.

Jadå. Så sätter man en ribba för en stundande helg. Vårt veckoquiz finns tillgänglig för bara DIG hela helgen. Du hittar det här: http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3352&grupp=7327

Nu tar vi helg kära vänner. Tack för att Morgonen med Anders Liljeqvist fått vara med dig hela veckan, P4 Kristianstad är med dig hela dagen och helgen och på måndagmorgon hörs vi igen!

Trevlig helg!

Johanna "tabletten" Zachhau