måndag 24 oktober

Hesa HIF-supportrar, tablettsväljar-råd och bok om bok. Måndag helt enkelt!

12 min

Vad har jag då hittat på i helgen? Jag har varit på teater. Det var väldigt trevligt. Och så har jag ridit islandshäst i skogen. Det var också trevligt. Och så har jag tokstädat hemma. Och ätit glass. Och hittat en sockerbeta. Allt var väldigt trevligt. Men nu lägger jag detta och helgen till historieböckerna och tar tag i veckan! Hoppas din helg varit språllans trevlig och att du är så laddad man nu kan vara en måndagmorgon.  

Idag fortsatte vi fundera över mysteriet med svårsvalda tabletter. Och Anders klöks så fort han biter i en vante. Varför biter han i en vante? Och vad kan man göra föratt lättare svälja sin medicin och finns det några tricks för att få barnen att svälja sina medicinkurer? Läkaren Ola Olsson besökte oss och var oförskämt pigg och vaken en måndag som denna och svarade på våra och dina frågor.

Grattis till veckoquizvinnaren!

Birgitta Nilsson i Perstorp hade svarat alla rätt på vårt quiz och vann ett usb-minne. Grattis säger vi alla och Birgitta var uppspelt, hon skulle tvätta idag!

Grattis till alla HIF-supportrar

Igår var det baluns i Helsingborg. Allsvenskan avslutades och guldet firades rejält. Två som var där var Annika och Stefan. Dom var båda lite hes idag, men konstaterade nöjt att det var det värt efter en magisk firardag i Helsingborg.

Dom nominerade är...

iallafall en som är nominerad i klassen årets fackbok till Augustpriset är Christel Kvants bok "Trädets tid". Christel Kvant från Helsingborg är journalist, författare och fotograf med inriktning på trädgård och hennes bok är en av dom nominerade. Vi skickade Johan Pettersson att prata bok, böcker, träd och skog....

Då var veckan igång. Håll i hatten så åker vi! Hörs imorgonbitti igen, 06.00 som vanligt.

Johanna Zachhau