onsdag 26 oktober

Flygplansregler á la Camilla, tvkänd polis och Johan stänger Wanås. En vanlig onsdag!

6:04 min

Tjuva inte armstödet för medpassageraren, gå inte och kissa miljoner gånger och håll ordning på dina ungar. Är det Morgongängets ritualer i köket? Nej, det är vår spanare Camilla Jönsson som har lite regler för hur hon tycker man ska bete sig på ett flygplan. Skriv i kommentarsfältet om du är med eller emot!

Man blir ju nyfiken på saker och ting, jämt och ständigt. På onsdagar dyker vi rätt ner i sånt som vi, eller ja, JAG, blivit nyfiken på. Det är nämligen onsdag och "Zachhau är nyfiken på".

Tv-polis på husbilsturné

Rolf Paimensalo är närpolischef i Broby sedan i somras. Han blev Årets göing 2011 och var tidigare polis i Kristianstad och kanske känner du igen honom från tv-programmet 112-på liv och död. Eller så känner du igen honom för att du sett när han med polisens husbil rullat runt i nio orter i östra göinge.

Skräckhistoria

"Idag klockan 26/10 kommer Kristianstad Studentkår att läsa upp en skräckhistoria som siar in i framtiden utifrån regeringens budgetproposition. Vad gäller den högre utbildningen anser Kristianstad Studentkår och många andra studentkårer att regeringen är snett ute."

Så står det i ett pressmeddelande som studentkåren i Kristianstad skickade ut idag. Ewa Axelsson är studentkårens ordförande i Kristianstadstad.

Snippsnappslut för Wanås säsongen 2011

Snart är det vintervila på Wanås, strax utanför Hanaskog. På söndag har man en "finissage" (tänk vernisage + finish), där man ska sammanfatta säsong 2011. En säsong som dessutom satte rekord med nästan 80 000 besökare. En av orsakerna var givetvis Yoko Onos utsällning och besök och frågan är nu om Johan Pettersson lyckas ta reda på vad som kommer att hända med stegarna. Stegarna som Yoko Ono efterlyste och fick hjälp av skåningarna med som ingått i hennes utställning på Wanås.

Semester för Pettersson, överlämning till Moa

Johan Pettersson ska på semester. Vi vinkade av honom och vinkade in hans inhoppare, Moa. Johan hade lite överlämningsråd. Trevlig semester önskar vi såklart Johan Pettersson!

Och en trevlig fortsatt onsdag önskar vi såklart DIG. Imorgon ger Anders Liljeqvist oss sina bästa och sämsta från den här veckan. Spännande. Vi hörs 06.00

Johanna Zachhau