1 av 3
Spökdans på Barbackas höstlov
2 av 3
Spökdans på Barbackas höstlov
3 av 3
Musikproduktion på Barbacka
tisdag 1 november

El mot sockerbetor och vodka?

Anders säljer in sin el-bytar-idé!
6:34 min

Idag vaknar Sverige till en ny månad och till ett Sverige i fyra elzoner. Anders Liljeqvist har en fundering/lösning som han valde att fokusera på den här morgonen och det var bara att hänga på.

Aha, så Anders vill allså att vi ska börja förhandla med Norrland. Vi får el av dom och dom får skånska kvalitetsvaror av oss. Typ potatis. Och går dom inte med på det så kommer det bli jäääättedyrt för Norrlänningarna att mumsa i sig potatis. Jonas Jacobsson Gjörtler är moderat riksdagsledamot i näringsutskottet. Han fick förklara lite mer för oss, och minsann, han var inne på samma spår som Anders!

Tisdagslåt med Moa

Johan Pettersson befinner sig i snöiga New York. Då hoppar Moa Lundgren in. Och tisdagslåt blev det, men fick Moa bestämma själv? Nej, Johan hade valt tisdagslåten och gett Moa ett litet manus.

Sådär ja. Så nästa vecka får Moa plocka ut tisdagslåten med hjälp av tips från kanske DIG, och Johan får ett manus. Det blir ju bra! Maila morgonen@sverigesradio.se med ditt bästa tisdagslåt-tips.

Glasögonklant

Morgonen var lite stökig för min del. Jag lyckades med konststycket att tappa mina glasögon i toalettstolen. Men ahhhh, vilken idiotstart på morgonen. Som tur var fanns det bara vatten i lilla toiletten, men det är ju ändå inte så skoj att fiska upp brillorna därifrån. Hade som tur är ett par andra, får fundera över om jag ska använda handsprit, ringa anticimex, diskmaskin eller hur jag ska rena brillorna...

Drömmar för höstlovslediga

När jag var liten och det var sportlov var jag i mitt esse. Det fanns så mycket att göra, jag provade på pärlbroderi, tipsrunda, åkte och badade....det var en höjdpunkt när det där sportlovshäftet dök upp och man fick kryssa i vad man ville testa. Nu verkar det som att höstlovet är samma. Det finns så oerhört mycket skoj för barn och ungdomar att göra denna vecka när det är höstlov. Barbacka kulturhus i Kristianstad har miniläger just nu och ett tema är drömmar. Intressant! Moa Lundgren, Johan-vikarie, drömde sig dit.

Det var första morgonen i novembermånad. Några små fadäser, nöjeskollen var väl inte så jättelyckad just idag. Men, imorgon, nya möjligheter!

Ha en bra tisdag!

Johanna Zachhau 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".