Sandra Andersson
onsdag 2 november

Telefonkonferans

Vi reder ut och försökker slå världsrekord...det gick sådär.
8:24 min

Vissa idéer är så bra när dom är just idéer. Just den här onsdagen skulle jag genomföra en sådan idé. Jag såg tvinslag, artiklar och röda mattor som rullades ut till denna idées ära. Jag tänkte nämligen att nyfiken på idag skulle handla om kaffesump och ett världsrekord var på gång. Skulle detta bli världens största livesända telefonintervju? Hade man kunnat utvinna energi från en morgonredaktion hade vi nog idag alstrat halva Sveriges julljuselförbrukning (för övrigt undrar jag om det är ett ord man får rätt för i Wordfeud?).

Man måste våga misslyckas för att lyckas. Och idag gick det inte så bra med just världsrekordet. Stort tack till Sandra Persson, Renhållningsansvarig, källsortering Nårab (Norra Åsbo Renhållnings AB). Bo Persson, Österlens Kommunala Renhållnings AB, Ökrab. Maryanne Jönsson, informatör Östra Göinge Renhållning. Jan Appelqvist, Renhållningen Kristianstad. Lennart Jensen, Olssons renhållning. Yvonne Mollet-Bengtsson, livsmedelsinspektör i Båstad. Lotta Söderholm, Informationsansvarig Bromölla.  Alla dessa människor hade jag jagat upp i ottan. Dom var redo och laddade att svara på frågan om kaffesump. Så nära världsrekord, men vi fick iallafall svar på frågan om kaffesump. Och det var det viktigaste! Nästa vecka tar jag reda på var man slänger tuggummi! (NEEEEEEJ, skriker vår producent Linnea!)

Mingel om gödsel?

Det finns pris för det mesta. Ängelholmaren Per Ewers är vd för Biotain AB. Baltig Manure Award delas ut idag i Stockholm - det betyder alltså ungefär Östersjöns gödselpris. Det var Per på väg till hufudstaden för att hämta hem. Varför?

Vem drack vad?

Jag funderade på om man kunde dricka det gödselrenade vattnet. Icke att rekommendera sa Per Ewers. Då kom vi in på radioaktivt vatten och annat giftigt som folk klunkat i sig.

NU SKA VI FÖRHANDLA!

Vi tog på oss förhandlar-hatten och kände oss tuffa. Nu skulle vi förhandla med Västerbotten. Tänk om vi lyckas ändra historien och elpriset en liten aning?

Förlåt. Vi försökte iallafall.

Vargen

Nils Karlsson jobbar på länsstyrelsen i Skåne och han sitter just nu hemma och skriver ett yttrande om skyddsjakt på varg. Det här var vi nyfikna på, så vi ringde till Nils och pratade ständigt heta potatisen varg.

Bowling

Som en vanlig morgon blandar vi och ger. Från varg, elpris, lagom, och kaffesump gick vi vidare till bowling. Den var du inte beredd på va? Moa Lundgren träffade Sandra Andersson, duktig bowlerska från Ängelholm som snart åker till Las Vegas för en final i world tour.

Men puh! Nu ska jag klämma min lilla lyxknäckemacka. Anders brukar ju säga att vi går och tar en tiofralla i köket. Det är lögn! Jag har inte ätit en fralla på hur länge som helst, inte Anders heller och inte Johan heller. Så nu vet du! Vi hörs imorgon igen!

Johanna Zachhau

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".