Ann-Marie Nilsson håller i hästen och Kajsa Ekman skor.
torsdag 3 november

Hästskor, händer idag, volleyboll och hjälm i kulturhuset?

Två frågor man funderar på när man vaknar en dag som denna
3:36 min

Hej och välkomna! Det har blivit torsdag och Anders hade två funderingar när han slog upp ögonen i morse

Det är ju så olika det där, vad man tänker på när man vaknar...jag tänkte på att det var min tur att berätta om bästa och sämsta.

Tidningarna var späckade med allvarliga och intressanta artiklar. Dom struntade vi fullständigt i och fokuserade istället på det här:

Volleyboll

Vad ropar man i volleyboll? Jag vet att man ger såna där hemliga tecken till varandra bakom ryggen, men jag vet inte riktigt vad man ropar. Vår Moa Lundgren åkte till Ängelholm och kanske är det Moas medverkan och peppning som gör att uppladdningen inför OS blir fantastisk?

Idag?

Vi håller ständig koll på allt som händer och sker. Idag var inget undantag!

Hjälm?

Igår stängde kulturhuset i Hässleholm eftersom en platta i innertaket ramlat ner. Det betyder att bland annat biblioteket och utställningshallen är stängda. Lars Härstedt-Salomonsson är kulturchef i Hässleholm, och han befann sig i kulturhuset när vi ringde upp. Fråga: hade han hjälm på sig idag?

Hästpedikyr?

Moa Lundgren lämnadde volleybollträningen och åkte vidare ut till en gård i Spannarp utanför Ängelholm. Här finns Kajsa Ekman, som håller på och utbildar sig till hovslagare.

En tt. Tokig torsdag. Nu ska jag köra hem till min karl som återvänt. Jag är så glad! Hoppas han är lika glad. Vi ses och hörs, nydushade och pigga imorgon!

Johanna Zachhau

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".