1 av 3
Sugar&Spice. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
2 av 3
Så här ser Johan ut i bygghjälm. Bra att ha när tak ramlar på en. Foto: Anders Liljeqvist/Sveriges Radio
3 av 3
Ett nät har hängts upp för att skydda mot eventuellt fallande spånplattor i kulturhuset. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
måndag 7 november

Burlesk måndag

Burleskshow och dansfrågesport
8:51 min

Men hejsan! Hur har du det? Hoppas bra. Här är det också bra. Helgen har varit sprakande och trevlig och jag lyckades faktiskt få fyr i kaminen där hemma. Det brukar va svårt. Jag fattar inte hur alla pyromaner ständigt får fyr på allt. Men i helgen fick jag fjutt på brasan som sprakade så grannt och fint hela söndagen. Sen blev det så varmt att jag fick svallningar och kastade mig ut i trädgården för att andas. Nog om detta. Nu är det måndag, hjärtligt välkommen! Vi inledde veckan med dansgruppen Sugar&Spice och Pettersson was back. Hjärtans välkommen!  

Caroline Magnusson, Marie Persson, Michelle Månsson och Elin Tann bestämde sig för sex månaders sen att dom skulle göra en dansshow. Och nu är dom klara. Deras burleskshow är färdig och kan ha premiär när som helst. Vi pratade burleskdans, studiecirkel och hade en danstest.

Hesa svar på veckoquizet

Gunilla i Sösdala var hes idag, men kanske blev hon lite friskare när hon vann pris i veckoquizet?

Hjälm på för New York-återvändaren

Redan förra veckan pratade vi om kulturhuset i Hässleholm där gipsplattor ramlade ner. Nu jobbar man på för att inte fler plattor ska dimpa i backen eller skallen på folk. Johan Pettersson kommer direkt från New York, rakt in i verkligheten kastades han med hjälm på för att kontrollera vad som händer i kulturhuset.

Nu ska vi ha tiofika, planera kommande sändningar och sen ska jag tanka bilfan. Känns som det är det enda jag gör. Tankar bilen. Nä, nu överdrev jag, den är faktiskt ganska bra på att inte slösa på sitt bränsle, men det är ju själve den vad det är dyrt. Smällar man får ta. Får väl välja bort något annat. Mat tillexempel.

Imorgon hörs vi igen. Då blir det spännande med tisdagslåten som Moa Lundgren valde till Johan Pettersson förra veckan. Intressant! Vi hörs 06.00 i ottan i P4 Kristianstad.

Johanna Zachhau

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".