Daniel Wilby kåserar ikväll i Tomelilla under temat "Den fördomsfulle resenären". Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
tisdag 8 november

Tisdagslåt, fördomsfulla resenärer och nyhetsuppföljningar

Tisdagslåt som inte får spelas i radio
9:28 min

Tisdag idag då. Tur att tisdagslåten finns och lyfter den här idiotdagen. Idag var det inte Johan som hade varit redaktör, Moa Lundgren hade valt ut en låt till Pettersson. Rörigt? Lyssna här så förstår du.

Igår i nyheterna kunde vi höra att en timmerbil kört in i ett hus i Barum. Johan åkte dit direkt efter tisdagslåten och berättade vad han såg och han hade också pratat lite med ägaren till huset.

Det hade inträffat mer på vägen mellan Barum och Oppmanna på Oppmannavägen. En lada hade brunnit inatt, och Stefan Åkesson som är informatör för polisen i nordöstra Skåne svarade på frågorna.

Dagen efter

Hedvig Lindahl satt inte i mjukisbyxor och tittade på fotbollsgalan. Nejdå, hon var på plats och var nominerad i kategorin "Årets Målvakt". Vi ringde i ottan såhär dagen efter för att få allt smaskigt skvaller och få veta allt det där som inte visades i tvkamerorna.

Fördomsfulle resenären

Ikväll på biblioteket i Tomelilla kommer det att hållas en föreläsning som heter "Den fördomsfulle resenären". Daniel Wilby heter föredragshållaren och Johan Pettersson tar reda på vad det är för fördomar.

Sådär ja. Nu ska jag hem och slänga mig på soffan och titta på dåliga tvprogram. Det får man, en grå tisdag som denna. Vi hörs imorgon, 06.00!

Johanna Zachhau

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".