Matilda Svetoft, Alexandra Andersson och Emma Persson. Alla gåendes på Apelrydskolans textilprogram. Här ståendes bland alla kläder till den årliga modevisningen. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
fredag 1 juni

Det gäller att vara snygg när världen går under

12 min

På Apelrydsskolan i Båstad har avgångseleverna länge jobbat på sin stora avslutnings modevisning. Temat för året blev apokalypsen med tanke på vad mayaindianerna sagt om år 2012. Deras lååånga, låånga kalender tar ju slut i år och detta innebär att jorden går under hävdar en del. Jag hävdar att det bara var som så att mayaindianen som åkte på jobbet att skriva kalendern tröttnade och hellre ville leka med sina mayaindiankompisar, så han eller hon la ner kalenderskrivandet och tänkte att ähh, någon annan tar väl vid och fortsätter här. men sen gick det som det gick för mayaindianerna och ingen fortsatte med kalendern. Iallafall, temat för Apelrydsskolans modevisning är jordens undergång och hur man kan klä sig med stil när det är dags. Johan Pettersson åkte dit och fick tips och idéer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista