1 av 2
Kaffeexperten Erik Rosendahl lärde morgonen om hur kaffet påverkas av vattenkvalitén Foto: Drop Coffee
2 av 2
KAFFE EXPERTEN

Bästa kaffet brygger man i Norge

Man skall dricka kaffe med sugrör för då får man inte fläckar på tänderna
13 min

Veckan har gått i kaffets tecken tack vare Ingrid Levin från Kågeröd. Ingrid kaffestrejkade efter att Svalövs kommuns upphandling gjort att hon inte får det kaffe hon är van vid på sitt äldreboende.  Morgonen pratade med en expert på området.

Erik Rosendahl som verkar i kaffebranschen, sitter med i styrelsen i Svensk Specialkaffeförening och har dessutom rostat det kaffe som svenska landslaget kommer att använda nu på lördag när det är bryggkaffe VM i Melbourne. Erik har också varit domare i kaffetävlingar.

Äkta kaffeproffs pratar om att vattnet är viktigt, kanske ÄR det så att Karlstad-kaffe därför smakar helt annorlunda i Skåne - och vice versa.

Erik får ofta frågan om var man hittar det bästa kaffet och enligt Erik är det Norge som levererar god java. Många blir kanske förvånade berätttade Erik men det handlar inte om bönorna i sig utan att man har bättre kvalité på vattnet i Norge - friskt härligt fjällvatten utan för mycket föroreningar. Importera norskt vatten och få ett lyft i kaffekokaren således.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".