1 av 3
2 av 3
3 av 3
Bild från en gård på Runö, den svensk-estniska ön i Rigabukten. Foto: SVT Bild
P2 Arkiv folkmusik

The Bothy Band

Ulrika Gunnarsson letar vidare bland folkmusikaliska guldkorn i Sveriges Radios arkiv. Idag, bland annat irländska The Bothy Band.

I P2 Arkiv folkmusik denna gång, en konsert med irländska The Bothy Band från folkmusikveckan i gamla riksdagshuset i Stockholm 1977.

The Bothy Band är en av de grupper som varit mest inflytelserika inom den irländska instrumentalmusiken. Bandets storhetstid var på 1970-talet, och bland deras album återfinns The Bothy Band (1975), Old Hag You Have Killed Me (1976) och Out Of The Wind, Into the Sun (1977). 

Och när vi nu närmar oss den stora bröllopssäsongen, så kan det vara på sin plats att titta lite på de uråldriga bröllopstraditionerna från svenskbygderna på ön Rågö utanför Estlands kust. I programet ”På Gehör” från 1978 spelar Rågölaget och berättar om hur ett traditionellt tredagarsbröllop var upplagt med ceremonier och musik.
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".