09-02-11: Radiodebut

Sitter här och funderar på hur jag ska börja detta inlägget... ”Hej min blogg”, ”Hej, alla”.... Jag har ju en egen, privat blogg, som är ”hemma” för mig, i den har jag aldrig problem med att börja skriva, sluta skriva är det värre med.

Jag har aldrig provat att blogga någon annan stans än i den. Detta känns jätte avigt.

Men vi kör på och så får ni som läser ställa frågor och slänga in en liten ilsk kommentar om jag inte bloggar mycket nog !!

Tar lite bakgrund och lite om igår, ”the big radiodebut-day”.

2002 var året då vi träfades. Å jag kommer att berätta helt ärligt om hur jag föll för honom, den snyggaste, underbaraste man (?)... kille.... aja.. Å jag lovar, han är jätte mycket allt de där, snygg, underbar ALLA dagar om året.. förutom de dagar då jag inte får som jag vill. Då är det andra tongångar.

Men här, för er så är han alltid bäst..... (vänta bara till en dag så jag är arg på honom)

2001 var året, i november månad och Mogge hade för 1 vecka sedan fått en dotter, Alexandra. Jag och några vänner skulle åka dit och gratta, käka lite och bara umgås. Det var mina vänner som var gamla goa vänner ifrån Falköping till Mogge.

Jag hade träffat Mogge någon gång innan och irriterat mig på honom mest.

Men nu när jag såg honom, stå där i köket å diska grytan efter middagen...i silvriga prasselbyxor och med en grym häck så såg jag honom på ett helt annat sätt.

Eftersom han var upptagen och nybliven pappa så stannade tanken och intresset mest på ”apsnygg kille jag mer än gärna tittar på” nivån.

Fram mot sommaren -02 så i Juni började Mogge ta kontakt med mig. Han var inte längre i ett förhållande och var väldigt gullig mot mig.

Ringde, msn, skickade sms osv.. ja, han kom å hälsade på, käkade någon gång.

Så i Juli -02, mitten någon gång, så bidde det vi. Han och jag :)

Där lämnar jag bakgrunden för denna gången, så kör vi vidare på det en annan gång.

Nu till igår........

Vi hade lite svårt att somna kvällen innan. 3 timmars sömn fick vi ihop ! Samlade vår lilla flock och pysslade om dom med allt som behövs på en morgon innan skola och dagis.

Hade ett möte på skolan i 1,5 timme (ja, vi glider ut på för många sidospår!). Vid 10.00 anlände vi till mitt arbete. Drack kaffe och jag knåpade ihop en lista med frågor. Lyssnade på Radio Kristianstad och försökte lugna Mogge. Han var ganska nervös ska jag säga.

Stod utanför radion 10.30, vi skulle infinna oss där 10.45, så vi var lite tidiga. Mogge övade i bilen på lite olika saker. Just det där med åldern rabblade han några gånger.

- Hur gammal är jag nu... jag är 34 va ?? Ja, ja jag är 34. 34 år....

Vi kom in och blev underbart omhändertagna av Linda i receptionen. Linda som först inte trodde att jag kännde igen henne. Men joho då.

Fick kaffe och satte oss i soffan. Mogge var nervös.. jag får väl erkänna att jag inte var helt lugn jag heller. Sofie, som oxå var med kom och gjorde oss sällskap i vår nervösa stämmning.

Väl inne i studion så släppte mitt, Sofies med känndes det som. Jag va mitt vanliga jag och hade lätt klarat prata mig igenom hela timmen utan avbrott !!

Mogge var lite nervös än och gjorde ofta minen ”ta den frågan Mia, snälla, du, du, du”.

Vi bubblade på och jag minns inte vad som kom med i sändning eller inte. Kul hade vi iaf !!

Möte med ”web Magnus” och lite information om hur saker och ting ska gå till.

Ja... sen körde ett hungrit ”brudpar 2009” vidare till Dagnys och käkade en snabb lunch....

Nu är det dax för mig att köra till jobbet. Sent idag eftersom Mogge har möte på morgonen och jag har de små skitarna hemma :)

Hej på en stund !!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".