19 juni: Femkamp, sill i dill o skål!

En galet härlig förmiddag på självaste Midsommarafton då Helene gästades av Åsa Scharin och Stampe Fredholm. De bjöds på 3 sorters sillar för oss som inte gillar sill! Och till sill ska man sjunga nubbevisa...

Susanne Wallin från Kraftkällan, som är ständig festarrangör och eventskapare, hon tipsade om en ny modern och annorlunda Femkamp till Midsommarlekarna:

Stampe Fredholm, som är känd Åhuskock, lagade till sill inför dagens frosseri och Åsa gick igång på både lekar kring midsommarstången och den rätta nubbevisan.

PIZZASILL

* Färska sillfiléer
* Riven pizzaost
* Olivolja

Dessa ingredienser mixas med en mixerstav till en röra:
* 1 dl tomatpuré
* 1 msk kapris
* 1/2 msk jalapeno
* Salt efter behag

Sätt ugnen på maxvärme, ca 300 grader.
Smörj en ugnsfast form med olivolja. Lägg sillfiléerna i formen.
Strö riven ost över fisken. Dubbelvik sillen över osten.
Smeta på röran. Grädda i ca 10 min.

************************************************

MANNERSTRÖMS-SILL

* 1 burk matjessill
* Rikligt med hackad dill och rödlöl
* 2 hårdkokta ägg - hackas
* 50 gr smör - brynes på hög värme. OBS! Bränn ej!

Lägg upp sillen hel
Strö över dill, rödlök och ägg
Häll det brynta smöret över

FÄRDIGT!

************************************************

ASIATISK SILL

* Färska sillfiléer (dra av skinnet)

MARINAD (görs 24 timmar innan)
* 1 dl Kikkoman soya
* 2 msk sesamolja
* 2 krm torr wasabi (finns i bl a thai-butiker)
* 1/2 dl lönnsirap
* 2 st limeblad

Låt sillen dra minst en timme i marinaden