Monica "Kryddan" Silverstrand numera Barwén. Foto: Helene Persson/SR Kristianstad

15 okt: Kryddan och rosa hockey

Monica Barwén gästade mig denna fredag och bjöd verkligen på sig själv och sin musik. Både från gamla Wizextiden, som solo och med nuvarande projeketet - Country Rox - bandet med bara tjejer. När hon var med Wizex kallade alla henne för kryddan - nu förstår jag varför. Hon sätter verkligen krydda på sin tillvaro.

Monica, som hette Silverstrand innan hon valde att ta tillbaka sitt flicknamn Barwén, är skånetösen som längtar tillbaka då och då.
-Nu är barnen utflugna och jag kan satsa om på nytt med min karriär.
Senast var Monica aktuell som en av deltagarna i Hovturnén tillsammans med sångarna Wille Crafoord och Mikael Samuelsson. De red de omkring på Söderåsen och i 10 dagar och gav konserter på kvällarna. Låter som ljuv musik i mina öron...

Vi pratade också med Ted Suihkonen  från USA. Han är tränare för Hässleholms Hockeylag och har aktivt valt att klä sina spelare i rosa under oktober månad - och detta för tjejernas skull.

Tevlig helg!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".