Laxhittepo

Skär ca 400 g laxsida i kuber Blanda 2-3 msk rapsolja med lite chiliflakes, dill, lite salt, en dutt curry, 1 tsk fikonvinäger.

Häll laxen i kryddblandningen och rör om. Låt detta "gifta sig" under tiden du gör pajskalet.

Gör en vanlig pajdeg och grädda eller gör en LCHF-botten på 3 äggulor 3 äggvitor och 185g philadelphiaost.

Vispa vitorna till hårt skum, rör ihop osten och gulorna och blanda försiktigt ihop med vitorna.

Grädda i bakplåtspapperklädd form i ca 30 min, 200C. När skalet svalnat lite häller du i laxen och vispar ihop 2 ägg och ½-1 dl vispgrädde och riven Västerbottenost och häll över laxen i skalet..

Grädda i 200C tills stanningen "stannat".

Jag har rört ihop lite "köpe"-remuladsås med några msk creme fraiche, lite dill och en knivsudd cayennepeppar som sås.

Hugg lite sallad och servera till.

Hälsningar

Lise-Lotte i Lindbyvärn