Snabbt och lätt!

1. Tillaga en påse rotfruktsgratäng alt. potatisgratäng enl. beskrivning
2. Smält ner 1 - 2 burkar burk skivade champinjoner. Krydda och häll över vispgrädde. Låt sjuda ihop ca 10-15 min.
3. Halstra, eller stek i vanlig stekpanna (heter nog stekjärn på skånska) om du inte har en räfflad.

1 - 1½ cm tjocka skivor av kassler 1-2 min. på varje sida strax innan servering.

Fram med gratäng, sås och kassler - Ät!

Smaklig måltid!

(Om man vill ha mer hemlagat förbereder man gratängen kvällen innan. det är rätt snabbt gjort. Skiva potatis & rotfrukter, blanda med skivad lök om man tycker om det. Innan den ska in i ugnen på fredagen blandar man i riven ost (massor) och häller över grädde.)

Hälsningar

Eva i Ystad