Åsas julsalt med havssalt, körvel, rosépeppar och chili. Foto: Helene Persson/SR Kristianstad

11 dec: Roliga SMS och julsalt

Idag kom Helgpanelen och ett av Åsa Scharins tips var att vi skulle ge bort en gåva i julklapp som vi själva gjort. Julpyssel, hembakt eller godis. Och minsann... hade inte Åsa själv stått och gjort gåvor till oss? Jojomensan!
Egenhändigt tillverkat JULSALT - det ni! Man blir verkligen glad av sådana presenter. Tack Åsa!
Dessutom gick lyssnarna igång på att vidarebefordra en massa roliga sms till Förmiddag och nr 722 50. Här kan du läsa ett urval...

6-åriga sonen frågar sin far.- Pappa, jag har glömt vad det heter. Vad heter det när två människor liggerovanpå varandra ?Pappan, något generad:- Öööhhh... Älska?- Nej nej.. Det heter något annat.Pappa, något mer generad:- Öööhhhhh... Gänga?- Nej nej.Pappan, illröd i ansiktet:- Nuppa ??- Nej! Men nu kom jag på det! Våningssäng heter det.

Sex laxar i en laxask? Det är för mesar! Testa det här! Tre häxor tittar på tre Swatch-klockor. Vilken häxa tittar på vilken Swatch-klocka? Och nu det hela på engelska... Three witches watch three Swatch watches. Which witch watch which Swatch watch? Och nu för de som gått fortsättningskurs. Tre könsopererade häxor tittar på tre Swatch- klockknappar. Vilken könsopererad häxa tittar på vilken Swatch-klockknapp? Och nu det hela på engelska.... Three switched witches watch three Swatch watch switches. Which switched witch watch which Swatch watch switch? Kom igen nu!

Några får den liggande..Några får den stående..några får den framifrån..några bakifrån..Några får den hemma..Andra på byn..men alla blir de lika glada när de får årets första julhälsning GOD JUL :*Sänd denna julkram till alla du vill. Annars kommer den elaka tomtenissen och skiter på din julskinka

I fredags när jag var på bolaget och köpte mig en kasse självförtroende så kom jag ut och fick se en snut stå och skriva parkeringsböter. Jag sa åt honom att vara schysst och riva lappen, jag var ju bara inne i 7 min. Men han skrev vidare. Då sa jag åt honom att ha lite empati, men han lappade ändå. Så jag kallade honom snutjävel, då skrev han ut en till!! Jag sa -Va faan gör du idiot? Jävla grisjävel tigger du om det... Då flinade han och började skriva ut en tredje... Fy fan! Har inte ni svin annat att göra... då kom det en till.. Vad jag sedan kallade honom går inte att skriva i ord, men efter 10 min så satt det en halv telefonkatalog på vindrutan. Då tänkte jag: Va fan, lite kul ska man ju ha på en fredag. Sen gick jag bort till min egen bil.../Jonna

Om en fet skäggig gubbe klättrar genom ditt fönster och trycker ner dig i en stor säck, bli inte rädd. Jag har sagt till tomten att jag vill ha dig i julklapp!/ Annika MunkaLjungby (fick den av min man i fjol)

9 av 10 kvinnor har lågt IQ och dåligt DNA. Det händer då och då att kvinnor får i sig bra DNA. Tyvärr spottar 9 av 10 ut det.

Blåsta Bettan och tönten Tore hade varit gifta i tre år. Men ännu hade de inte fått några barn. Så ett läkarbesök rekommenderades. Läkaren frågade givetvis hur det var med deras sexliv. - SEXLIV!! Vad är det för något? frågade Bettan och Tore med gapande förvåning. - Men för helvete! skrek läkaren. Det går till så här sa han och slet av Bettan kläderna, slängde ned henne på britsen och satte på henne. När han var klar, sa han: - Och det här ska hon ha minst tre gånger i veckan... - Okej! sa Tore. Men inte behöver väl jag komma med på återbesöken..?// Olof Önnemyr

nattåget mellan Luleå o Stockholm... En man o en kvinna fick dela sovkupé trots att dom inte ens kände varandra... Natten kom o de kröp till kojs. Hon i överslafen o han i den undre... Mitt i natten vaknar kvinnan o fryser, så hon lutar sig över sängkanten o väcker mannen... -Ursäkta mig, men ja fryser väldigt mycket o undrar om du kunde hämta en filt åt mig? -Ja har ett bättre förslag, sa mannen, vi kan ju låtsas vara gifta... -Javisst, fnittrarkvinnan förväntansfull... -Va bra, o då kan du ju hämta din jävla filt själv!

Kalle kom in på puben och såg dyster ut.- Vad har hänt? undrade polarna.- Jo, jag hade varit ute och kört långtradare hela veckan och då jag kom hem på lördagen så var man ju lite tänd på gumman. Vi kröp i säng och körde igång, och det var då grannen bultade i väggen och skrek:- NU FÅR NI FANI MIG SLUTA... MAN KAN VÄL FÅ LITE LUGN ÅTMINSTONE ÖVER HELGEN.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista