1 av 2
Carina Larsson kan detta med dofter Foto: Magnus Mosén/SR Kristianstad
2 av 2
Lucia. Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

14 dec: Doftråd i Förmiddag

Carina Larsson är expert på parfymer och dofter, och hon pratade i Förmiddag måndag om vilka dofter som gäller just nu! För män ska det vara kryddiga dofter och kvinnor bör leta efter söta parfymer. Men allt är ju såklart individuellt, man ska bara ha det som passar ens personlighet.

I Förmiddag måndag stod dofterna i centrum. Intervjun med Carina Larsson började med ett test. Hon fick dofta på en parfym som jag tagit med till studion och sen försöka analysera personen som valt den. Jag sa inte vems parfymen var och Carina sa bland annat att det var en utåtriktad person som valt den. Och det stämmer ju eftersom det var min egen parfym som jag använt dagligen i minst 6 år.

Carina Larsson har mycket att göra inför jul i och med att den här tiden på året är högsäsong för parfymerierna. Hon tror att artistparfymer, som redan är populärt, kommer att hålla i sig även framåt. Hon tycker att parfym fungerar som julklapp men bara till någon man känner väl. Om man ska köpa parfym till någon ska man helst veta åldern, vilken tid på dygnet personen vill använda parfymen, om personen har mörka eller ljusa färger på hy och hår samt om personen tycker om starka dofter eller föredrar mer diskreta.

I dagens program ville jag att ni lyssnare skulle berätta hur ni firade Luciasöndagen igår. Jag fick flera telefonsamtal och många mail. Jätteroligt! Det var till exempel väldigt kul att snacka med Ingrid Grönwall från Billeberga som gick upp jättetidigt igår morse för att överraska sina söner som kör betor till sockerbruket i Örtofta. Hon bjöd dem på nybakade lussekatter, kaffe och varm saft i väggrenen. Berätta gärna hur du firade Luciadagen igår? Det går att kommentera här på hemsidan.

Förmiddag med Malin Nilsson hör du igen på torsdag!

Vi hörs då!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista