Chatt med Helene om Förmiddag 2010

Tacka alla som deltog i chatten med Helene Persson. Nedan kan du läsa hela chatten i efterhand och fortsätta fylla på med kommentarer om hur du vill ha din Förmiddag under 2010.
Pernilla:varför besöker ni aldrig jobb i södra delen av skåne ex. eslöv
Helene Persson:Hej Pernilla. Vi bevakar främst vårt sändningsområde som är gamla Kristianstads län. Övriga delen bevakar SR Malmö - därav anledningen. Jag vet att vi har många lyssnare utanför den tänkta gränsen och det är vi ju oerhört glada över men så är vårt uppdrag och det tvingas jag att följa.
Bengt:Hej Vill bara tacka för ett bra program.
Helene Persson:Tack Bengt! Vad kommer du ihåg mest ifrån Förmiddag 2009?
Christian:Jag har ett förslag..... Varför inte intervjua den härliga mannen www.dunderbar.com? Fatta vad mycket han har ett ge andra, glädje, styrka med mer
Helene Persson:Då får vi kolla in närmre på honom - det låter ju spännande.
Christian:Hej på dig!! Tänkte bara säga att ni är verkligen härliga....
Helene Persson:Tack - vad gillade du mest 2009?
Kent:Hej! Gillar mixen av udda intervjuobjekt, fortsätt med det! Bjud in eldsjälar från olika håll, t.ex engagerade ungdomsidrottsledare. Pensionerade skådisar/artister, vad gör de av idag? Desto mer udda, desto roligare kan det vara? Fortsätt även med "utereportagen på arbetsplatser". God Jul !
Helene Persson:Tack för härlig feedback. Pensionerade skådisar? Har du några förslag? Uppspelt från en arbetsplats forsätter även 2010 - har du tips på en trevlig arbetsplats? God Jul!
Jessica:Hej jag tycker att ni skulle göra som rockklassiker med att ni ringer upp någon och driver med dom, det är ju superkul att lyssna på, kram Jessica
Helene Persson:Menar du typ en busringnig som "Hassan" höll på med? Problemet är att jag svårt för att luras... men det är kul att lyssna på om det funkar. Ska man ringa kändisar då eller våra lyssnare?
Maj-Britt:Varför spelar ni alltid samma låt av Lars Winnerväck. det finns ju över etthundra andra bra låtar som borde komma fram någon gång. Ps Jag tackar på förhand.
Helene Persson:Musikdebatten tänker jag inte ge mig in i eftersom jag inte kan styra vår musik i Förmiddag annat än i ditt eget önskeprogram - Uppspelt på tisdagar mellan 12 & 13. Det fortsätter även 2010. Maila din önskning till uppspelt@sr.se
Jessica:Hej igen, ni brukar ha frågor om hundrar kan ni inte ha program med frågor ang barn..Jessica igen..
Helene Persson:Bra idé! 2010 kommer inte bara Förmiddag utan hela Radio Kristianstad satsa mer på familjerna oavsett konstellation. Barnen kommer givetvis att stå i centrum och mitt mål är att ha en familjepanel av något slag. Vill du vara med i den eller känner någon som vill så lägg ett mail till formiddag.kristianstad@sr.se
Niclas:Hej Helene! Jag lyssnade på ett program med bla Fredrik från fd Trixi då tänkte jag direkt vad sysslar Josefine från Trixi med nu för tiden och vidare spånade jag vidare vad gör Lena Pålsson från fd Wizex osv... Kanske en ide vad som kan hända 2010 i förmiddag. Tack för ett härligt program.
Helene Persson:Du menar att ta reda på vad gamla frontfigurer inom dansbandsmusiken gör idag? Jag har funderat till att ta upp den gamla stafettpinnen igen och kanske kalla det något annat - något förslag?
ami i staffanst:hej,, ja hundprogrammet ska ni ha med ,, för där lär man sej mycket ,,(ja kommer frän början från vinslöv) ta med lite om olika föreningar , så folk får veta vad de kan vara med i ,,själv kom jag med i HSO,(hälsa ,vård o omsorg) och har där lårt mycket,,bla, om färdtjänst, som är så omtalat ,,även kommunala handikapp,, där har ni nog mycket ,,
Helene Persson:Förstår jag dig rätt om du vill tips om föreningslivet lokalt. "Dagens föreningstips"?
Kent:Hej igen! Ett "arbetsplatstips" till nästa år: Lindab Arena Ängelholm! En pensionerad skådis: kaptenen på färjan i Rederiet som kom från Kristianstad, ( tror jag det var ...? ) Ungdomsledare: han från Malmö som är gammal boxare.
Helene Persson:Bra tips!! Tack så mycket för visat intresse
Jessica:Lyssnare kan maila er om någon dom tycker att ni ska ringa dvs till. Från lyssnare till lyssnare.
Helene Persson:Ok - då förstår jag.
Christian:Varför inte vidga era vyer och göra något helt nytt inslag? Något som man inte väntar sig, men ändå är intressant.... Som t ex vad en kassörska får vara med om under en arbetsdag. Vad det är hon/han får se, höra med mer... Just intervjua folk som har olika jobb med mer...
Helene Persson:Då blir jag tvungen att ta hit dem som gäster till studion då jag inte själv kan åka ut. Mer än på torsdagar när jag gästar en arbetsplats. Men det låter intressant.
Rolf:Hejsan! ja ta bort vinprovning det klarar dom bäst på systemet o det verkar uppmuntrande för ungdomar samt är det på n,g,t sätt "fint" att dricka vin? Då kan vi tsta cigarrer,sprit,cigareter,,ja finns hur mycket som helst!Jag kallar det dubbelmoral!
Helene Persson:Det är en kluven fråga. Samtidigt som många tycker att det tillhör livets njutningar att kunna dricka vin med måtta så är det för många ett problem. Men vi tar det till oss!
Kalle:Halloj! Vad tog Peje vägen?
Helene Persson:Peje är en oerhört begåvad programledare och han var kontrakterad här för en viss tid. Peje arbetar som frilans och har bla nya uppdrag på SR Kronoberg. Men å andra sidan har vi ljuvliga Malin nu som gör ett strålande jobb under sina torsdagar i Förmiddag även under 2010.
Kent:Ja hej igen. Programtips: sommarkalendern, önska en sommarlåt varje dag i juni fram till midsommar. Alltså liknande julkalendern.
Helene Persson:Kul idé! den tar vi med oss - konkret och bra.
birgitta:vore trevligt, om kattexperten Susanne H-H vore med lite oftare
Helene Persson:Ja, Susanne är både proffsig och rolig att lyssna på och kattintresset är enormt har man förstått. Hon stannar kvar även 2010 men det är också en ekonomisk fråga om hur ofta man kan ha med experterna. Det handlar också om variation.
Kennet:Hej!Visst är det dubbelmoral det är inte fint dricka vin jag tycker det smakar skit bättre med en ramlösa o klart det uppmuntrar många att dricka mer jag är absolut inte absolutist men nog är det fel ha det i radion o göra det till n,g,t trevligt!
Helene Persson:Som jag sa vi respekterar alla åsikter och personligen dricker jag nästan aldrig själv heller. Men det är värt att ta upp på ett programmöte. För övrigt tycker jag att Kaj Björk gör det på ett väldigt sympatiskt och nyanserat sett - kul att lyssna på vare sig man dricker vin eller ej.
Klas:Ja ha kvar alla program som hundprogrammet,kattprogrammet samt om blommor det ger många fina tips för min del hundar men alla skall få sitt tycker jag!Man lär sig alltid något Tack för mig!
Helene Persson:Tack! Experterna stannar, men vad ska vi lägga till?
moderator:Nu stänger vi chatten! Tack till alla som deltog!
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista