1 av 2
Julhunden Wilma. Foto: Lotta i Bromölla
2 av 2
Helene chattar. Foto: Malin Nilsson/SR Kristianstad

17 dec: Djurklappar och chatt

I Förmiddag torsdag fick du som lyssnar möjligheten att chatta med förmiddagsredaktionen. Vi ville nämligen veta vad du vill höra i Förmiddag 2010. Dessutom undrade jag vad ditt husdjur ska få i julklapp? En av dem som ringde till programmet var Maria Håkansson från Stoby.

Hennes hund skulle få en kudde att gosa med i julklapp. Kudden är ergonomiskt utformad och har ett kuddfodral som luktar som Marias yngste son. Anledningen till att vovven ska få en kudde är att den alltid försöker att sno åt sig sonens kudde. Dessutom är voffsingen alldeles för känslig i magen för att få en massa godsaker i julklapp.

Dessutom kom det en bild till mailen formiddag.kristianstad@sr.se. Den föreställer hunden Wilma som fått en jultomtedräkt i tidig julklapp. Inte dumt det!

Ytterligare några mail kom till förmiddags mailkorg efter programmet:

Vår lilla hundvalp Walle som är 4,5 månad nu till jul, ska få en liten gummijulgran som piper när han biter i den. Blir nog även lite hundgodis av favoriten....
Kram Helene i Borrby

Hej Malin
Jag har fixat lite klappar till djuren. Till katten som heter Leia har jag beställt en kattdörrklocka och en skateboardmus. Gojjan Whiskey får en repspiral och Nicke o Lina, undulaterna får en sorts hängleksak med "flärpar" som som man för hit o dit sen får fåglarna äta obegränsat med fröer på julafton vilket uppskattas eftersom de endast får frö som godis i vanliga fall. Egentligen tycker jag det är lite löjligt med julklappar till djuren eftersom de inte begriper att det är jul men man får väl va lite "glöttig" ibland.
God Jul önskar Rosa

Hej !
Klart våra fyrbenta vänner ska ha julklappar, de lever ju med oss som familjemedlemmar. En borste är en bra julklapp till de hundar som fäller, annars är en bra träningspryl som en apport, dummy eller liknande bra saker. Plus en liten extra godbit för för våra hundar och katter. (Ge dem inte en massa fet julmat eller av människogodis exvis är vårt choklad är rena giftet för hundar)
God Jul från Pia Åberg i Osby och mina två hundar Uffi och Izzla

Tack så mycket för alla mail! Kommentera gärna nedan om du har fixat någon julklapp till något husdjur!

Under programmet idag satt Helene dessutom och chattade med er lyssnare. Vi vill ju ha tips på vad du vill höra i Förmiddag 2010. Själv sitter jag som bäst och funderar på olika fasta punkter jag kan ha i mitt program. Missade du chatten men har ändå idéer? Ingen fara! Skicka mail till formiddag.kristianstad@sr.se. Vi tar tacksamt emot alla tips!

Förmiddag med Malin Nilsson är tillbaka måndagen den 21 december. Då ska det julpysslas i Studio Ett!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista