Hälsotips

Mellanmål-bars

Här passade Vickie på att rensa ut efter julens gotter och fick ihop en hel långpanna med nyttigheter.

  • 200 gr nötter och mandel
  • 200 gr blandad torkad, frukt
  • 2 msk flytande honung
  • 1 1/2 dl fiberhavregryn
  • 1/2 dl havrekli
  • 1 dl rågflingor
  • 1 dl krossade linfrön
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 2 äggvitor

Blötlägg frukten i 2 timmar. Mixa nötterna. Tillsätt frukten och lite av vattnet som de legat i. Mixa ihop till en smet. Blanda ihop övriga ingredienser och blanda i smeten.

Tryck ut smeten i en form (ca 20 x 30 cm) Grädda 15 minuter i 225°C. Skär ut till lagom stora mellanmålsbitar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".