God fortsättning på ditt nya hälsosamma 2010!

Ja så var det nytt år och nya löften, för de allra flesta! En del tycker att det känns skönt att lova sig själv nya saker, men andra tycker att det enbart är ”blaj”. Man håller ju inte det ändå ... men är inte det upp till en själv att bestämma?

Hur kan det vara att en del människor alltid lyckas genomföra sina tänkta projekt? Är de helt enkelt supermänniskor eller är det så att de har lyckats att sätta upp rätt mål? Många glömmer nämligen bort att titta på sina förutsättningar innan de sätter sitt mål. Ett mål måste gå i harmoni med din övriga livsstil, vad gäller barn, familj, ekonomi, arbete och annat som kan ”sätta käppar i hjulet” för dina uppsatta planer.

Annat som bör finnas med i denna cocktail av drömmar är motivation, vilja och rätt fokus!

Motivation är den drivkraft du har, din inre vilja att genomföra dina drömmar, din längtan att nå ditt mål! Det är ingenting som vissa människor bara föds med utan det är något som vi alla måste jobba med att få och sedan behålla!

Viljan är ett måste. Om vi inte vill lyckas kommer vi naturligtvis inte att göra det heller. Om vi inte tror på att vi kommer att lyckas kommer vi inte att göra det heller. Om vi inte tror på att vi vill kommer vi aldrig att lyckas!!!

Fokuset på vart vi är på väg är också viktigt. VAD fokuserar du på och VARFÖR?

Så bestäm dig, planera och lägg dagligen tid på att behålla din motivation, träna ditt fokus och din vilja och beröm dig själv för dina framsteg!

Må så gott!
Vickie Peolin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista