1 av 2
2 av 2
Barnen på Törnsångaren får idag smaka på färgen gult. Foto: Abigail Sykes/SR Kristianstad

18 feb: Stressfri Förmiddag

Torsdagens Förmiddag var i stort sett helt stressfri. Programmet gästades av Frida Eek som är stressforskare på Lunds universitet. Hon berättade vad som händer i människokroppen när vi blir stressade. En som verkar synnerligen avslappnad och stressfri just nu är dessutom Jonas Jonasson i bob hund som befinner sig i Thailand. Han satt på en strand i Khao lak när vi ringde upp honom.

Jonas är känd för sin stora mustasch, bland annat. På bilden ovan ser du honom på en förskola där barnen får smaka på färgen gult som en del av ett av Jonas många projekt. Men nu har inte Jonas kvar sin mustasch längre. Den är avklippt. Det hela förevigades på en film som ligger ute på nätet. Vad ska hända med Jonas Jonassons stora mustasch? Jo den ska auktioneras ut på internet. Varför? Ja det kan man ju fråga sig. Förmiddag ringde upp Jonas som är på semester i Thailand för att få svar.

Frida Eek kände sig inte särskilt stressad idag. Hon är mammaledig stressforskare och vägledde idag förmiddagslyssnarna genom begrepp som stressforskning, stressfaktorer och stressreaktioner.

Förmiddag med Malin Nilsson hör du nästa torsdag igen. Då kommer barnpanelen att vara på plats! Ämnena som ska diskuteras är sportlovet, OS och internet. Vi hörs då!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista