Susanne Hellman Holmström - kattbeteendevetare i Förmiddag där hon svarar på dina frågor om katter. Foto: Helene Persson/SR Kristianstad
måndag 14 juni 2010

Smarta o kloka katter - finns det?

Ja, gissa om. Flera härliga berättelser fick vi ta del av idag när Susanne Hellman Holmström gästade mig och svarade på kattfrågor. Temat idag var just "smarta katter" och det visades finnas gott om sådana individer.

Carina: Mauo, en smart katt på 14år som har problem med urinsten vid 3 tillfällen, har han hoppat upp o satt sej i vasken på toan när jag suttit o kissat för att visa att han kissat blod, sen bär det iväg till veterinären!

Trude: Min Selma är supersmart.....Dom säger att man inte kan lära katter något, att dom dom gör som dom vill, men jag kastar iväg en boll och Selma springer och hämtar den..Precis som en hund!!!

Jane: Min ena katt tjej Ester bankar på sovrumsfönstret när hon vill komma in. Hon kan även sitta vackert och "dansa" på bakbenen,hon svarar när man frågar henne om något, vill hon gå ut o man inte fattar vad hon menar går hon i förväg o visar vad hon vill, dessutom älskar hon vatten så ett dopp tar hon gärna. Har fler honkatter än henne men dom är inte lika smarta - fast dom är av samma kull fast dom har sina goda egenskaper:)

Christian: Våran lilla Findus är precis som i Pettson och Findus lika busig och på ett sett smart alltid med och på hugget ett par grönrandiga ballor och en keps hade gjort de sista, så får väl jag spela gubben Pettsson :) tack för ett bra program!

Ann-Marie: Vår lilla 1åriga maja hon vet att hon inte får vara i vår tvättstuga. När jag e där o lägger in tvätt i tvättmaskinen så kommer hon ut där o då säger jag: Var e du maja? Då vänder hon igen in i köket o sen sätter hon sig där o tittar på mej tills jag e klar,  sen lägger hon sig i sin korg.visst e hon rolig.

Kommentera gärna vidare om just Din smarta katt!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".