1 av 4
Susanne Jönsson och dottern Johanna från Ljungbyhed. Foto: Malin Nilsson/SR
2 av 4
Mina första frivoliteter, ja jag gjorde kanske fem knutar. Resten är Susannes. Foto: Malin Nilsson/SR
3 av 4
Johannas teatermask, knuten av frivoliteter. Foto:Malin Nilsson/SR
4 av 4
Smycken gjorda av Susanne. Foto: Malin Nilsson/SR
torsdag 30 september

Vad pysslar du med om höstkvällarna?

De ljusa varma sommarkvällarna är ett minne blott. Det blåser, är emellanåt riktigt kyligt och framförallt så blir det mörkt mycket tidigare om kvällarna. Vad gör du för att hålla modet uppe? Vad pysslar du med dom höstkvällarna?

Dagens gäst var Susanne Jönsson från Ljungbyhed som ägnar sig åt frivoliteter, bland annat. Det är en handarbetsform som hon har valt att använda för att göra smycken. Örhängen, armband och halsband till exempel. Hon hade dessutom med sig artonåriga dottern Johanna som också älskar handarbete.

Kommentera nedan och berätta vad du gör för att höstkvällarna ska kännas lite mysigare och lite roligare!

När vi som bäst höll på att prata om frivoliteter ringde Agneta till programmet. Agneta undrade var man kunde få tag i reservdelar till en knypplingsdyna. Susanne trodde det var enklast att köpa en helt ny begagnad knypplingsdyna. Då ringde telefonerna för full, härliga kvinnor som hade knypplingsdynor över ringde in och nya kontakter knöts.

Som om inte det var nog så ringde Eva till programmet. Hon hade en knypplingsdyna, det hon behövde var någon som kunde lära henne att använda den. Då ringde Mia. Hon erbjöd sig att hjälpa Eva. Och på så sätt fick ytterligare två personer kontakt med varandra.

Det är Förmiddag det! Precis som det ska vara! Vi hörs igen nästa torsdag! Kram Malin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".